Daan Pruijt is Nederlands Kampioen Magic 2018

Daan Pruijt is Nederlands Kampioen Magic 2018

Daan Pruijt kon zijn finish van vorig jaar alleen verbeteren als hij dit jaar het hele toernooi zou winnen (Lees hier over zijn 2e plek op Nationals 2017 en zijn deelname aan het WK). Met 256 deelnemers zou het al geen makkelijke opgave worden om überhaupt de top 8 te bereiken, laat staan te winnen, maar na 12 lange ronden Magic (6 Standard, 6 Draft) stond hij met 31 match points lachend bovenaan de lijst.

Wat volgde was de top 8 met nog 3 ronden single-elimination Standard Constructed. Thomas Hendriks speelde mee in diezelfde top 8. Aangezien hij al benoemd was tot Team Captain van Team NL, gaf dit de overige deelnemers zo’n 29% kans op een trip naar de World Magic Cup. Na de halve finales stonden alleen Daan Pruijt en Tijmen Blankevoort nog overeind, waarmee zij een ticket naar Barcelona later dit jaar veroverden. Daan prolongeert daarmee (samen met Thomas) zijn plek in Team NL.

Daan Pruijt en Tijmen Blankevoort
Nederlands kampioen Daan Pruijt (links) en runner-up Tijmen Blankevoort, beide geplaatst voor de World Magic Cup in Team NL onder leiding van team captain Thomas Hendriks (foto: Frank Karsten)

Daan had de keuze voor zijn Standard deck pas kort voor het toernooi gemaakt. Paradoxical Storm is een deck dat met de komst van Core Set 2019 een belangrijk extra wapen heeft verkregen in Sai, Master Thopterist. De Core Set werd pas vlak voor het NK legal in Standard, dus het was een kwestie van goed de resultaten in de gaten houden, om de nieuwe brews met potentie te identificeren.

De deck-selectie zo kort voor het toernooi leidde tot een aantal social media verzoekjes om de kaarten voor het deck op tijd bij elkaar te sprokkelen. Zelfs onderweg naar Nieuwegein, waar het toernooi gehouden werd, besefte Daan dat hij nog twee Navigator’s Compass in zijn sideboard wilde. Hij had er helaas maar ééntje beschikbaar, zelfs nadat hij op de locatie tevergeefs nog zeven Dominaria boosters had ‘gecrackt’ om een tweede exemplaar te vinden. In plaats van de Compass zat er nu een Fountain of Renewal in zijn sideboard. “Dat nekte me bijna in de eerste ronde”, aldus de kersverse kampioen. Uiteindelijk was zijn score 8-0-1 in Standard (8 wins, 1 draw) en in totaal 5-1 in Core Set 2019 draft.

Daan Pruijt's Paradoxical Storm, 1st place Dutch Nationals

Creatures (10)
Ornithopter
Glint-Nest Crane
Sai, Master Thopterist

Spells (32)
Metallic Rebuke
Paradoxical Outcome
Baral's Expertise
Commit // Memory
Mox Amber
Renegade Map
Metalspinner's Puzzleknot
Prophetic Prism
Inspiring Statuary
Aetherflux Reservoir
Lands (18)
Zhalfirin Void
Inventors’ Fair
13 Island

Sideboard (15)
Negate
Karn Liberated
The Antiquities War
Exclusion Mage
Aether Meltdown
Navigator's Compass
Fountain of Renewal
Unwind
Jace's Defeat

De World Magic Cup is van 14-16 december in Barcelona. De formaten die gespeeld worden zijn Guilds of Ravnica Team Sealed en Team Unified Standard Constructed. Beide formaten zijn beschikbaar vanaf 5 oktober, met het uitkomen van Guilds of Ravnica. Team Nederland bestaat uit Thomas Hendriks, Tijmen Blankevoort en Daan Pruijt. Alvast heel veel succes met de voorbereidingen!