Last minute voorbereiding voor het NK Magic

Last minute voorbereiding voor het NK Magic

Morgen is Nationals 2018, het officiële NK Magic. Heb je nog weinig tijd gehad om je kennis op te krikken van M19 limited en Standard? Untap.nl heeft de links voor je verzameld die je in één avond een heel eind op weg moeten kunnen helpen!

Limited

Stap 1 – Lords of Limited
Ben Werne & Ethan Saks maken één van de beste limited podcasts van dit moment. Qua inhoud overstijgen ze in mijn beleving de laatste tijd het almachtige Limited Resources. Luister naar hun laatste podcast over hun M19 draft ervaringen en je snapt waarom:

Stap 2 – instants & removal
Weet wat je tegenstander kan casten om jouw combat-step overhoop te gooien! MTG Goldfish maakt altijd een mooi overzicht van de instant-speed-tricks en van de removal in de set.

Standard

Stap 1 – deck dump
Check de laatste Magic Online deck dump. Hierin staat een selectie aan decks die in de afgelopen week 5-0 zijn gegaan in de Standard Competitive Constructed League.
Wizards geeft geen informatie over de meta-percentages; maar ga er vanuit dat je voorbereid moet zijn op mono groen stompy; zie ook het artikel van Andrea Mengucci. Het is online een stuk makkelijker om snel aan de kaarten voor je deck te komen, dus er bestaat een kans dat de Nederlandse papieren meta hier nog een beetje achteraan hobbelt, maar hou het in je achterhoofd.

Stap 2 – metagame
Check de metagame percentages op MTG Goldfish. Vergeet in het doornemen van de decklijsten niet de sideboards goed in je op te nemen en bedenk voor jezelf welke kaarten mensen inbrengen in games 2 en 3 tegen het deck dat je van plan bent te spelen.

MTG Goldfish

Tijd over?

Heb je na het doornemen van bovenstaande tijd over? Vanaf 21.00 uur Nederlandse tijd houdt Wizards op MTG Arena een stress test, waarbij ze zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd op de server willen hebben om te kijken of de servers het houden.

Wat heb ík daar aan, zul je misschien denken? Welnu, vanaf dat moment zullen de Core Set 2019 quick drafts voor de helft van de reguliere inleg te spelen zijn. Voor 375 gems of 2500 Gold per draft kun je tot 05.00 uur ’s ochtends je hart ophalen (mits de servers het houden). Tevens kun je deelnemen aan een gratis constructed event, mocht je je Standard deck op de client al compleet hebben.

Elke deelnemer in de Beta heeft afgelopen week 5 extra beta toegangscodes ontvangen, dus mocht je er nog geen hebben dan zijn ze op een veelvoud aan plekken op het internet of binnen de community te verkrijgen. Die van mij vind je hieronder:

7qz-sd8k-grd
uwt-dict-oyp
h8s-7m1h-pxj
h37-joka-fgd
m7u-bp5n-jui

Elke code kan éénmaal gebruikt worden, dus first come, first serve. Ga naar de website van MTG Arena voor meer informatie en het downloaden van de client.

Iedereen heel veel succes en plezier gewenst morgen op Nationals 2018! Hou het Twitter-account @untapnl in de gaten voor sfeerimpressies van deze happening!

Geef een reactie