Don’t call it a comeback: Julien Nuijten finisht top 8 op GP Warschau

Don’t call it a comeback: Julien Nuijten finisht top 8 op GP Warschau

Een oude bekende dook op in de top 8 van GP Warschau. Julien Nuijten, de wereldkampioen van 2004 en voormalig poker professional, wist 14 van de 15 matches te winnen voor een plek aan de draft-tafel. De plekken aan die tafel werden zwaar bevochten. Na de voorlaatste ronde waren er vijftien(!) mensen met 36 punten, één met 37 en drie met 39, waaronder Julien. Dit betekende dat er sowieso een aantal spelers met een 13-2 record niet in de top 8 terecht zouden komen. Maar Julien wist ook de vijftiende ronde te winnen, waardoor hij als hoogstgeplaatste speler mocht plaatsnemen.

In de kwartfinale speelde hij tegen de hoogstgeplaatste speler van dag één; Pascal Vieren (tevens teamgenoot van Leon van der Linden in pro team Belgic Magic by Hareruya). Helaas werd de kwartfinale voor Julien de tweede keer in het hele weekend dat hij een “loss” op mocht schrijven.

GP Warschau top 8

There and back again

Naast een klein tripje Londen in 2013 voor vijf ronden Gatecrash Limited, was Julien’s laatste grote individuele toernooi Pro Tour Amsterdam in 2010. Op dat moment speelde hij eigenlijk al drie jaar geen (hoog) competitief Magic meer. Zijn actieve jaren waren 2004 t/m 2007. In 2004, toen 15 jaar, werd hij de tot op heden jongste Magic wereldkampioen ooit. Een jaar later won hij twee Grand Prix’s, en behaalde hij in het Team Limited formaat een Pro Tour top 8. In 2006 won hij als onderdeel van Team Nederland het wereldkampioenschap voor landenteams.

Na 2007 heeft hij Magic verruilt voor poker. In poker kon meer geld verdiend worden, maar in een interview met Pokernews uit 2014 geeft hij aan dat Magic altijd het leukere spel is geweest. Met de top 8 finish van vandaag wint hij naast de $1500,- opnieuw een Pro Tour invite, dus we zijn zeer nieuwsgierig hoe dit avontuur vervolgd wordt!

Julien Nuijten in 2004

Julien Nuijten in 2004, toen het World Championship nog een echte beker had.

Top 64

Julien was niet de enige Magic oudgediende tussen de best presterende Nederlanders dit weekend. Joep Lenglet had na twee eerdere Grand Prix’s dit jaar voor het laatst een Extended GP gespeeld in Eindhoven in 2005. Hij eindigde vandaag op een 28e plaats met een 12-3 record, goed voor $500,- en 3 Pro Points.
Derde Nederlander is Daan Pruijt, die over drie weken Nederland mag vertegenwoordigen in Barcelona op de World Magic Cup. Daar wordt naast Team Unified Standard ook Team Sealed gespeeld in Guilds of Ravnica. Ondanks dat Team Sealed een ander (veel krachtiger) Limited formaat is, lijkt Guilds of Ravnica in ieder geval geen geheimen voor Daan te hebben. Een 43e plek op een GP met 1836 spelers kun je een serieuze voorbereiding noemen.
Alex Stok, die vanochtend als beste Nederlander dag twee mocht aanvangen, eindigde op een 58e plek. Zowel Daan als Alex kunnen $250,- en 2 Pro Points mee naar huis nemen.

Uitslag

De volledige uitslag van de Nederlanders die dag twee haalden ziet er als volgt uit:

Resultaat GP Warschau 2018

Het deelnemersaantal op de Grand Prix was dusdanig hoog dat Channel Fireball heeft besloten in de zomer van 2019 naar Oost-Europa terug te keren. Van 12 t/m 14 juli strijkt het circus neer in Krakau.

De volgende Europese Grand Prix is over twee weken in Liverpool. Het formaat is Team Unified Modern. Kijk voor meer informatie op de website van CFB Events.

Geef een reactie