Mythic Championship Londen – Thomas aan de top

Mythic Championship Londen – Thomas aan de top

Dit weekend is er veel Magic in Londen. De hoofdstad van onze westerburen is het toneel van het tweede Mythic Championship van 2019. Nieuw is dat dit championship wordt gehouden tijdens een MagicFest! Dat betekent dat er gelijktijdig een Grand Prix wordt georganiseerd. Het formaat van het Mythic Championship is War of the Spark Draft en Modern Constructed. Het formaat van de Grand Prix is War of the Spark Limited! Jawel, de Grand Prix wordt gehouden met de allernieuwste set, die dit week gelanceerd wordt!

Mythic Championship II London

Mythic Championship – vrijdag

Voor het Mythic Championship waren acht Nederlanders gekwalificeerd. De totale prijzenpot is $500.000,-, te verdelen over de 515 deelnemers.
De vrijdag en zaterdag hadden dezelfde toernooistructuur. ’s Ochtends drie ronden Draft, ’s middags vijf ronden Modern Constructed. Spelen op het hoogste niveau met een set die op dezelfde dag pas uitkomt zorgde voor een extra uitdaging voor de spelers. De grotere teams hadden gedurende de week met zelfgemaakte ‘proxies’ een aantal drafts gedaan. De spelers zonder team (of zonder tijd) waren genoodzaakt een theoretisch beeld te creëren van het formaat. Voor velen was de draft op vrijdag de eerste draft van het formaat!

War of the Spark booster

Voor de Nederlanders was de score hierdoor wat onder het gemiddelde. Geen van de spelers wist drie ronden te winnen, al hadden drie van hen toch een mooi positief record met 2-1.
Magic Pro League speler Alexander Hayne kwam zowel Jelco Bodewes als Niels Molle tegen in deze rondes en wist van beide te winnen. De Canadees had een goed weekend en speelt op zondag in de top 8 van het toernooi.

Bij de Modern rondes kwam de kracht van de landgenoten meer tot uiting. De helft van de Nederlandse spelers wist vier van de vijf ronden te winnen! Met een minimale score benodigd van 12 punten om door te gaan naar dag twee was deze zelfs zonder de punten van de draft veilig gesteld. Julien Nuijten had in de eerste drie rondes slechts één punt behaald, maar wist nu toch, op een gelijke stand met Niels Molle, de zaterdag te halen. Voor Laurens van der Beek, Marco Both en Bram Snepvangers hield MCII2019 aan het eind van de vrijdag op.

Mythic Championship – zaterdag

De tweede sessie War of the Spark draft op de zaterdagochtend was al een wereld van verschil ten opzichte van de eerste. Niels Molle zette een 3-0 score neer. Van de vijf overgebleven spelers wist alleen Jelco Bodewes zijn draft-record van dag 1 niet te evenaren of verbeteren.

Draft scores MCII 2019

De vlammende start van de dag was helaas geen voorbode voor de Modern rondes van Niels. Axel Signargout, MPL speler John Rolf en Ernest Lim dwingen hem om in de opvolgende rondes nul punten op te schrijven. Niels besluit op dat moment om de laatste twee rondes aan zich voorbij te laten gaan.

Na 16 ronden Magic kwam Thomas Hendriks als beste Nederlander uit de bus. In alle vier de onderdelen verloor hij steeds slechts één match. Hij was al gedeeld Nederlands draft-master met Rob de Haan, maar in de Modern rondes prijkt hij bovenaan met een 8-2 record.

Modern scores MCII 2019

De volledige uitslag van alle Nederlandse deelnemers aan het tweede Mythic Championship vind je hieronder.

Final standings MC II 2019

Het volgende tabletop Mythic Championship is in Barcelona, van 26 tot 28 juli. Wil je je kwalificeren? Eind mei en begin juni worden er Mythic Championship Qualifiers gehouden in Utrecht! Schrijf je tijdig in!

Grand Prix Londen

Door al dat Mythic geweld zou je bijna vergeten dat er ook “gewoon” een Grand Prix werd georganiseerd op het MagicFest in Londen. De vormgeving van het toernooi was iets anders dan we gewend zijn. Er werden vier “flights” georganiseerd van zeven ronden elk; twee op vrijdag, twee op zaterdag. Alle spelers die in een flight 18 match-punten of meer behaalden kwalificeerden zich voor de zondag, de traditionele “dag 2”. Je mocht dus als speler aan meerdere flights meedoen als je dit wilde. Formaat van dienst? War of the Spark Limited!

In de vier flights hebben in totaal vijf Nederlanders zich geplaatst om War of the Spark te gaan draften. Zij mogen zondag een gooi doen naar een deel van de $80.000,- die verdeeld wordt over de deelnemers.

Tristan Lebon en Abel Meijberg hadden geen zin om meermalen deelnamegeld voor een flight neer te leggen. Zij behaalde in de eerste flight respectievelijk een 7-0(!) en 6-1 record.

In de derde flight (met 931 deelnemers!) was het wederom raak. Daan Pruijt (7-0!), Jimmy Pan (6-1) en Leon van der Linden (6-1) plaatsen zich voor de zondag. In de eerste flight een dag eerder waren zij alledrie nog vroegtijdig uitgeschakeld.

In de andere twee flights kwamen alle Nederlanders punten tekort om zich te plaatsen voor de zondag.

Allen heel veel succes gewenst!

1 reactie

Geef een reactie