Nederlands kampioen sneuvelt op eerste dag Mythic Championship IV

Nederlands kampioen sneuvelt op eerste dag Mythic Championship IV

Dit weekend (vrijdag t/m zondag) is alweer het vierde Mythic Championship van dit jaar. Barcelona is het strijdtoneel van de formaten Modern Horizons draft en Modern Constructed. Over het weekend wordt $500.000,- verdeeld over de spelers. De Nederlands kampioen Daan Pruijt wist rond de lunch al dat het niet zijn toernooi zou worden. De Nederlandse Hall of Famers Jelger Wiegersma en Bram Snepvangers doen vooralsnog goede zaken.

Metagame

Veel mensen keken uit naar hoe Modern Horizons het Modern Constructed formaat zou beïnvloeden. De dreiging van Hogaak, Arisen Necropolis leek te zijn afgenomen, na de recente banning van Bridge from Below.

Niets blijkt minder waar. Meer dan 21% van het veld heeft een deck meegenomen met Hogaak als spil van het deck. Spelers die geen Hogaak spelen waren er op voorbereid. Leyline of the Void is de meest gespeelde kaart van het toernooi.

MCIV metagame Modern dag 1

Daan Pruijt

Nederlands kampioen Daan Pruijt had een ticket voor Mythic Championship IV bemachtigd via een top-finish op Grand Prix Londen eerder dit jaar. Helaas eindigde het toernooi vroegtijdig.

Winnen van professionals leek geen probleem. Ondanks dat er maar twee ronden van de acht werden gewonnen, waren dat de rondes tegen MPL-speler en 12-voudig MC top 8 competitor Paulo Vitor Damo da Rosa (in de eerste ronde van de dag!) en 5-voudig MC top 8 competitor en eigenaar van Hareruya Tomoharu Saito.

Hall of Famers

Zowel Bram Snepvangers als Jelger Wiegersman (beide Hall of Fame) waren ongeslagen in de Modern Horizons draft en begonnen de Modern rondes op 3-0. Jelger had, zoals velen, een Hogaak deck meegenomen en bleef tot de zesde ronde ongeslagen. Christian Calcano had ook een Hogaak deck meegebracht, die een paar kaarten afweek van de lijst van Jelger. Het zou de enige loss van de dag worden. Met een 7-1 record heeft Jelger een mooie uitgangspositie voor dag 2.

Scores dag 1

Alle rondes, scores en tegenstanders vind je in onderstaand overzicht.

MCIV resultaat ronden 1-3

 

MCIV resultaat ronden 4-8

Dag 2

Vandaag worden er wederom drie ronden Modern Horizons Draft gespeeld, gevolgd door vijf ronden Modern. De acht hoogst geklasseerde spelers mogen door naar de zondag. De verwachting is dat dat met 12 wins zou moeten lukken, wat betekent dat Jelger er vandaag nog vijf moet winnen.

Drie Nederlanders zijn er vandaag niet meer bij. Naast Daan Pruijt, lukte het ook Thomas Hendriks en Roald Smet niet om 12 punten te behalen op de eerste dag van het toernooi. Thomas was op MC Londen nog de hoogstgeplaatste Nederlander.

Live

Mythic Championship IV is live te volgen via het Twitch kanaal van Magic

Geef een reactie