Jelger Wiegersma mist met enige pech de top 8 van MCIV

Jelger Wiegersma mist met enige pech de top 8 van MCIV

Vijf Nederlanders schoven vandaag weer aan in Barcelona voor wederom drie ronden Modern Horizons Draft en vijf ronden Modern Constructed. Grootste kanshebber voor de grote prijzen aan het begin van de dag? Hall of Famer Jelger Wiegersma. Met maar één loss op de eerste dag had hij een zeer goede uitgangspositie en ook vandaag was hij zeer goed op dreef.

Mythic Championship IV

Draft

Tristan Lebon was de enige vandaag die ongeslagen de draft door kwam. Jelger behaalde een 2-1 record en had een tiende positie op de ranglijst bij aanvang van de Modern rondes. Tristan stond op dat moment maar 1 win achter hem op een 22e plaats, gevolgd door Bram Snepvangers op een 77e positie.

Modern

De eerste Modern Constructed tegenstander voor Jelger op zaterdag was de huidige wereldkampioen Javier Dominguez met zijn Izzet Phoenix deck. Maar ook de wereldkampioen kan de Nederlander niet in zijn opmars stoppen. Met 2-0 in games wordt wederom een win genoteerd.

De volgende drie rondes zouden nog twee wins opleveren en dan is het het einde van ronde 15. Er is nog één ronde over die bepalend is voor wie er in de top 8 eindigen. Op dat moment zijn er drie spelers met 37 punten, vier spelers met 36 punten, twee met 34 en de rest heeft minder. Dit betekent dat iedereen met 37 punten sowieso geplaatst is voor de top 8. Eén probleem, er zijn zeven spelers met 37 of 36 punten. Zes van hen kunnen, als ze tegen elkaar gepaired worden, besluiten een draw op te schrijven voor elk één punt om veilig te zijn voor de top 8. Eén van de vier spelers met 36 punten zal gepaired worden tegen een speler met minder punten, waardoor hij gedwongen zal worden om de ronde te spelen.

Downpair

Jelger wordt gedownpaired tegen Juan Jose Rodriguez Lopez, op dat moment als achtste geklasseerd met 34 punten. Hij kan dus door heel veel spelers die 33 of 32 punten hebben worden ingehaald en heeft niet de luxe om te drawen. Er wordt gespeeld. Juan Jose speelt Mono-Red Phoenix. Ten opzichte van het Blue Red Phoenix Deck van Javier Dominguez speelt dit mono rode deck geen Thing in the Ice // Awoken Horror, en zijn zo’n beetje alle draw-spells en interactie kaarten vervangen door haste creatures en burn spells.

In de derde game van de match slaat het noodlot toe en trekt Juan Jose op het nippertje de match naar zich toe. Jelger eindigt het toernooi op de tiende plek. Een fantastisch resultaat, waarbij op de reis terug naar Willemstad nog lang nagedacht zal worden over hóe dicht hij bij zijn zesde top 8 op het hoogste niveau was.

Resultaat

Alle ronde-resultaten en de eindscores van de Nederlanders vind je in de overzichten hieronder.

MCIV resultaat ronden 9-11

MCIV resultaat ronden 12-16

Metagame

We zullen moeten wachten op de daadwerkelijk win/loss analyses van de verschillende decks. De performance van de Hogaak decks leek heel goed te zijn, ondanks dat er maar één in de top 8 belandde. De draft resultaten van de spelers zorgen ervoor dat de uiteindelijke ranglijst niet alles zegt over de performance van de decks.

De overige decks in de top 8 waren tweemaal Jund, Mono-Red Phoenix, Tron en Eldrazi Tron, Hardened Scales, en Urza Thopter Sword. Bekijk de decks hier.

Het volgende Mythic Championship is van 18 tot 20 oktober in Long Beach California, en is net als MCIII een digitaal championship op MTG Arena.

Geef een reactie