Drie maal top honderd op GP Barcelona

Drie maal top honderd op GP Barcelona

Modern blijft populair. Waar GP Krakau ver onder de duizend deelnemers had, zaten er dit weekend bij Grand Prix Barcelona 1514 spelers op stoeltjes. De locatie zal wellicht meespelen en daarnaast werd natuurlijk ook het Mythic Championship op deze locatie gehouden.

MagicFest Barcelona

Mythic Championship Rebound

Van de vier afvallers van het Mythic Championship op de vrijdag, besloot alleen Wouter Noordzij om de Grand Prix aan hem voorbij te laten gaan. De andere drie (Daan Pruijt, Roald Smet en Thomas Hendriks) sloten zich aan bij 29 andere Nederlanders voor (hopelijk) twee dagen Modern.

Daan Pruijt zal het weekend snel achter zich willen laten. Drie maal winst en één draw was zijn aandeel in de acht ronden Modern waarin kwalificatie voor dag twee werd bepaald. Roald en Thomas behaalde wel de benodigde 18 punten om de rondes op zondag te mogen spelen.

Lijstaanvoerder op dat moment was Abel Meijberg. Hij begon de ochtend met één bye maar versloeg de volgende zeven tegenstanders voor een 8-0 record.

Dag 2

Het beste resultaat op dag 2 werd neergezet door Laurens van der Beek. Met vier wins en één draw in zes rondes wist hij zijn 18 punten van de eerste dag lekker bij te vullen. Hij wist daarbij op de eindlijst Abel Meijberg zelfs twee plekken voor te blijven. Abel kon slechts 7 match-punten bijschrijven en eindigde net als Laurens op 31 punten.

Bovenaan de Nederlandse ranglijst staat Sepp Jansen, op een 67e plek.

Resultaat GP Barcelona 2019

Metagame

Het Mythic Championship werd gedomineerd door Hogaak, Arisen Necropolis decks. Op GP Barcelona was dit iets minder, maar nog steeds heel veel. De resultaten in de top lijken nog niet echt de dominantie te bevestigen. De komende tijd zullen de resultaten door Wizards waarschijnlijk nauwlettend in de gaten gehouden worden. Kunnen andere decks Hogaak op een natuurlijke wijze verslaan, zonder de noodgreep naar Leyline of the Void?

Misschien dat het uitblijven van verzilvering door de Hogaak decks de meta al doet verschuiven. De volgende Europese Grand Prix is ook Modern, mocht je zin hebben om een poging te wagen. De Grand Prix wordt gehouden tijdens MagicFest Birmingham, van 16-18 augustus. Voor meer informatie, bezoek de website van CFB Events.

Geef een reactie