Studio Magic aflevering 25: Commander 101 – Kom anders multiplayer Magic spelen!

Studio Magic aflevering 25: Commander 101 – Kom anders multiplayer Magic spelen!

‘There can be only one’, het motto van de onsterfelijken in de film Highlander, is ook het basisprincipe van het gelijknamige Magicformat: elke kaart (met uitzondering van basic land) mag maar één keer in je deck zitten. De meest bekende en populaire variant van highlander Magic is Commander, dat fans van het eerste uur ook nog wel aanduiden als Elder Dragon Highlander (EDH).

Het casual multiplayerformat is ooit bedacht door een groepje Magicfans. In de loop der jaren heeft de rest van de community het omarmd en is Wizards of the Coast zelfs begonnen met het ontwerpen van kaarten specifiek voor Commander. Hoog tijd dus om er een aflevering van Studio Magic aan te wijden!

Jeroen Koster, Jeroen Verhallen en Dave Weijgertse zijn alle drie enthousiaste Commanderspelers. Zij bespreken de grondbeginselen van het format, de geschiedenis en hoe ze zelf decks bouwen en finetunen.

Hierbij mogen deck techs natuurlijk niet ontbreken! Jeroen Verhallen vertelt over zijn Atraxa Superfriends-deck met 26(!) Planeswalkers, Jeroen Koster is trots op zijn Breya-deck dat draait om tokens en het ‘blinken’ van creatures, en Dave presenteert zijn Azusa-deck propvol land en mana ramp.

Beluister de afleveringen via Spotify hierboven of bezoek voor meer luisteropties de website van Studio Magic.

Geef een reactie