Finaleplaats op het Dutch Modern Open met mono-groen Tron

Finaleplaats op het Dutch Modern Open met mono-groen Tron

Door Dave Weijgertse

Op 26 en 27 mei hield de Dutch Open Series zijn tweede editie van 2018. Elke drie maanden staat een heel weekend in het teken van Modern, Sealed, Standard en Legacy. Het Modern evenement is vaak erg populair, met regelmatig zo’n 150 á 200 deelnemers. Daarnaast wordt er live verslag gedaan van het toernooi via een live stream op Twitch.

Dit toernooi wilde ik gebruiken ter voorbereiding voor GP Barcelona, dat in het laatste weekend van juni plaatsvindt. Ik ben van plan om daar een van de groene versies van Tron te gaan spelen, omdat ik dit al veel gespeeld heb. Ervaring met het spelen van een deck is in Modern naar mijn mening nog belangrijker dan hoe je deck in de meta ligt.

Ik heb getwijfeld of ik groen-rood of mono-groen wilde spelen. Groen-rood geeft toegang tot sweepers zoals Pyroclasm en Kozilek’s Return (die helpen tegen kleine creatures) en Abrade tegen de Damping Sphere’s die ik veel uit het sideboard van mijn tegenstanders verwacht. Mono-groen is meer consistent in het compleet krijgen van de drie Tron-landjes. Daarnaast blijft het beter overeind tegen land destruction (zoals Ghost Quarter en Field of Ruin), door het spelen van meer basic Forest.

Aangezien ik relatief weinig creature decks verwachtte en meer land destruction (naast dat consistentie altijd een eis is voor mijn modern decks) heb ik voor mono-groen Tron gekozen.

Nog een kleine opmerking voordat ik over ga op de matches: ik werd gevraagd om dit toernooiverslag te schrijven nadat ik m’n notities had weggegooid, dus bij voorbaat excuses aan mijn tegenstanders voor eventuele vervormde herinneringen!

Het deck

Mono Green Tron - Dave Weijgertse

Creatures (8)
Walking Ballista
Wurmcoil Engine
World Breaker
Ulamog, the Ceaseless Hunger

Spells (8)
Ancient Stirrings
Sylvan Scrying

Artifacts (19)
Chromatic Sphere
Chromatic Star
Expedition Map
Oblivion Stone
Relic of Progenitus

Planeswalkers (6)
Karn Liberated
Ugin, the Spirit Dragon
Lands (19)
Forest
Ghost Quarter
Sanctum of Ugin
Urza’s Factory
Urza’s Mine
Urza’s Power Plant
Urza’s Tower

Sideboard (15)
Thragtusk
Thought-Knot Seer
Nature’s Claim
Warping Wail
Spatial Contortion
Karn, Scion of Urza
Crucible of Worlds

De lijst is vrij standaard, met een paar kleine aanpassingen:

Geen Dismember
Normaal speelt Mono-groen twee Dismember mainboard. Ik ben echter geen fan van deze kaart, want het verlies van vier leven is te veel – zeker tegen aggro. Ik heb deze kaart vervangen voor drie Relic of Progenitus (hiervoor ook een derde Walking Ballista ge-cut). Mainboard graveyard haat en eventueel een extra card draw is altijd goed.

Urza’s Factory
Deze kaart heb ik een maand geleden toegevoegd tegen grindy decks. In de late fases van het spel kan het gebeuren met Tron dat je veel mana hebt, maar geen threats. Met Urza’s Factory wordt elke land-tutor kaart (Sylvan Scrying en Expedition Map) ineens onverwachts een threat. Zeer aan te raden. Bonuspunten zijn de enorm verbaasde blikken als je deze kaart opzoekt en speelt.

Karn, Scion of Urza in het sideboard
Een uitprobeersel tegen grindy decks op advies van een andere Tron-speler die in een SCG Classic een tweede plaats behaalde (zie decklist en Reddit comment). Ook prima tegen decks die Blood Moon en Stony Silence spelen. Gelukkig kon ik er voor het toernooi twee lenen – thanks, Calvin!

Het toernooi

Match #1 – Philip op 5C Humans

Game #1 – op de draw
De eerste game begint met een mull naar vier. Philip begint langzaam zonder een beurt 1 play en zet volgens weinig druk. Dit geeft mij genoeg tijd om Tron compleet te maken, terwijl Philip ondertussen zijn veld opbouwt met een leger van Humans.
Op beurt vijf sta ik op zes leven en heb ik echt een pay-off nodig. Ik draw Ugin, the Spirit Dragon van de top, maak het veld schoon en Philip concede kort erna.

Sideboard Match #1

UIT (9)
Ulamog, the Ceaseless Hunger
Karn Liberated
Relic of Progenitus
Chromatic Sphere
Oblivion Stone

IN (9)
Thragtusk
Thought-Knot Seer
Warping Wail
Spatial Contortion

In gaat removal (Warping Wail en Spatial Contortion) en creatures op een lagere mana curve (Thragtusk en Thought-Knot Seer) om mij meer tijd te geven om een Oblivion Stone of Ugin, the Spirit Dragon te vinden.
Post-sideboard games wil ik tegen agressieve decks de mana curve laag houden, dus hoge mana pay-offs gaan eruit. Relic of Progenitus is verder nutteloos tegen 5C Humans.

Game #2 (1-0) – op de draw
Ik mull naar zes en kan op beurt drie het setje Tron compleet krijgen. Philip houdt zeven en begint wederom langzaam, maar speelt twee Kitesail Freebooters voor disruptie en een Thalia, Guardian of Thraben voor vertraging.
Op mijn beurt zes krijg ik het setje eindelijk compleet, speel een Oblivion Stone door de extra belasting van Thalia, Guardian of Thraben heen en maak het veld schoon. De beurt erna speel ik Ugin, the Spirit Dragon en dat is meer dan genoeg voor de winst.

*** 1-0 ***

Match #2 – Dennis op BW Planeswalkers Control

Game #1 – op de draw
Dennis begint met een Marsh Flats en passeert de beurt zonder iets te spelen. Ik heb een hand van zes gehouden dat op beurt vier Tron kan krijgen.
Ik kan vervolgens twee beurten geen groen produceren, zodat ik mijn Ancient Stirrings en Sylvan Scrying niet kan spelen. Dennis zet ondertussen druk met een leger aan 1/1 vliegende Spirit tokens, die later 2/1 worden dankzij het embleem van Sorin, Lord of Innistrad.
Ik weet Tron compleet te krijgen op beurt vijf, speel een Walking Ballista om van zijn tokens en Sorin af te komen. Stabiliseer volgens met Wurmcoil Engine en Dennis raapt zijn kaarten op.

Sideboard Match #2

UIT (8)
Wurmcoil Engine
Karn Liberated
Relic of Progenitus
Chromatic Sphere
Oblivion Stone

IN (8)
Thragtusk
Nature's Claim
Karn, Scion of Urza

Bijna elk wit deck speelt Stony Silence, dus daarom side ik Nature’s Claim erin. Tevens zijn Thragtusk en Karn, Scion of Urza fantastisch tegen grindy midrange decks.
Uit gaan een hoop artifacts, want Stony Silence maakt deze nutteloos. Verder een Wurmcoil Engine, want deze is een stuk minder tegen decks met Path to Exile. Als laatste een Karn Liberated, want deze is niet zo goed tegen een horde aan Lingering Souls tokens.

Game #2 (1-0) – op de draw
Dennis heeft tot heden nog twee dingen niet laten zien vanuit zijn deck: Field of Ruin en veel andere Planeswalkers, zoals Gideon of the Trials. Deze komen in volle kracht te voorschijn in deze game, maar Dennis kan uiteindelijk nog steeds niet genoeg druk te zetten.
Ik weet mijn setje Tron weer compleet te krijgen door een Sylvan Scrying en Expedition Map, speel Ugin op beurt vier en win de game en match.

*** 2-0 ***

Match #3 – Sam op Jund

Game #1 – op de play
Ik houd een prima hand met zes kaarten en kan op beurt vier Tron compleet krijgen. Sam vertraagt echter mijn plan met een turn 1 Inquisition of Kozilek en volgens druk met een Dark Confidant en Tarmogoyf. Ik krijg alsnog Tron compleet op beurt vier, speel een Oblivion Stone en blaas deze direct op. Beurt erna stabiliseer ik met een Wurmcoil Engine en Sam concede.

Sideboard Match #3

UIT (6)
Walking Ballista
World Breaker
Chromatic Sphere
Oblivion Stone

IN (6)
Thragtusk
Karn, Scion of Urza
Crucible of Worlds

In gaan kaarten die goed zijn tegen grindy decks (Thragtusk en Karn, Scion of Urza), samen met een Crucible of Worlds tegen de verwachte land haat via een Fulminator Mage.
Uit gaan kaarten die niet goed genoeg zijn in deze match-up of waar betere antwoorden voor zijn in het maindeck.

Game #2 (1-0) – op de draw
Ik houd een matige zeven tegen de verwachte discard. Op beurt drie speelt Sam de verwachte Fulminator Mage wat mij enorm zou moeten vertragen, maar in mijn beurt erna speel ik een nieuwe derde land samen met een Crucible of Worlds.
Sam spendeert zijn volgende twee beurten aan het spelen van twee Fulminator Mage, maar heeft verder geen druk. Dankzij de Crucible kan ik mijn land elke beurt weer spelen en krijg uiteindelijk het setje Tron compleet. Volgens speel ik een Thragtusk en daarna een Karn Liberated om de match te winnen.

*** 3-0 ***

Match #4 – Ron op Little Zoo

Game #1 – op de play
Ik houd een hand van vijf dat op beurt vier Tron kan krijgen en met Oblivion Stone als pay-off. Ron begint agressief op beurt twee met een Burning-Tree Emissary samen met een Reckless Bushwacker dat alles haste en +1/0 geeft.
Ik weet op beurt vier Tron compleet te krijgen, speel een Oblivion Stone en maak alle diertjes van Ron kapot. Beurt erna speel ik Wurmcoil Engine en Ron concede vrij kort erna.

Sideboard Match #4

UIT (10)
Ulamog, the Ceaseless Hunger
Chromatic Sphere
Relic of Progenitus
Karn Liberated

IN (10)
Thragtusk
Thought-Knot Seer
Nature's Claim
Spatial Contortion

Net als de 5C Humans deck is dit een agressief creature deck, dus de hoge curve gaat eruit. Karn Liberated is nutteloos in deze match-up, want deze wordt simpelweg genegeerd.
In gaan creatures met een lagere mana cost (Thragtusk en Thought-Knot Seer) en removal (Spatial Contortion). Als laatste Nature’s Claim tegen een eventuele Stony Silence en om extra leven te kunnen krijgen door een eigen artifact ermee op te blazen.

Game #2 (1-0) – op de draw
Ron loopt volledig over mij heen met een agressieve start met Kird Ape op beurt een, volgens Burning-Tree Emissary, Manamorphosis (om witte mana te genereren) in Thalia, Guardian of Thraben.
Ik passeer beurt drie naar hem toe met twee Tron-landjes en een Map op het veld. In handen heb ik nog een Wurmcoil Engine. Ron speelt volgens nog een Burning-Tree Emissary en nu samen met een Reckless Bushwhacker en valt voor precies lethal aan. Mooie beurt drie kill.

Game #3 (1-1) – op de play
Ik houd een hand van vijf kaarten dat op beurt vier Tron kan krijgen, maar dan moet ik wel een extra land tutor of Tron-landje pakken. Op beurt vier heb ik nog steeds niet mijn derde Tron-land gevonden en Ron gaat er ondertussen hard overheen met zijn leger aan kleine diertjes. Op beurt vijf weet hij voor lethal te slaan.

*** 3-1 ***

Match #5 – Myrddin op Dredge

Game #1 – op de draw
Ik houd een hand van zes kaarten die op beurt drie Tron kan krijgen, maar geen pay-off. Myrddin begint met een langzame eerste beurt, maar kan op beurt twee een goede Dredge doen via Cathartic Reunion en zet volgens behoorlijk wat druk met twee Prized Amalgam.
Ik weet Tron compleet te krijgen op beurt drie en leg Karn Liberated neer, maar Myrddin doet de volgende beurt een aanval en volgens een Conflagrate voor lethal.

Sideboard Match #5

UIT (5)
Walking Ballista
Ulamog, the Ceaseless Hunger
Chromatic Sphere
Oblivion Stone

IN (5)
Thragtusk
Warping Wail

Walking Ballista doet weinig. Met Thragtusk wil ik mezelf meer tijd geven om Ugin, the Spirit Dragon te vinden. Warping Wail kan Conflagrate counteren en Bloodghast exilen – fantastisch.

Game #2 (0-1) – op de play
Ik houd een hand van zeven kaarten met twee Relic of Progenitus, pijnlijke haat tegen de Dredge speler. Hierdoor krijg ik genoeg tijd om Tron compleet te krijgen om volgens een Ugin, the Spirit Dragon te spelen voor de winst.

Game #3 (1-1) – op de draw
Ik mull naar vijf kaarten met een Relic of Progenitus, maar kom desondanks onder aardige druk te staan. Op beurt vijf heb ik Tron compleet, samen met een Forest, maar sta op een laag levens aantal. Ik heb snel een goede pay-off nodig om te kunnen winnen. De volgende draw step zegent papa Karn mij met een Ugin, the Spirit Dragon. Ik speel deze, maak het veld schoon en Myrddin heeft genoeg gezien.

*** 4-1 ***

Match #6 – Brandon op Krak-Clan Ironworks (Eggs)

Game #1 – op de draw
In mijn opening van zes kaarten zit een toevallig een Relic of Progenitus. Hierdoor kan hij lastig af gaan met zijn combo. Ik bouw ondertussen Tron op en speel een Oblivion Stone en maak het veld leeg. Volgens met alle triggers op de stack, exile alle graveyards met Relic. Ik vervolg met een Karn Liberated en Wurmcoil Engine voor de uiteindelijke winst.

Sideboard Match #6

UIT (7)
Walking Ballista
Wurmcoil Engine
Ugin, the Spirit Dragon

IN (7)
Nature's Claim
Thought-Knot Seer
Spatial Contortion

In gaat Nature’s Claim tegen alle artifacts (vooral Krak-Clan Ironworks), Thought-Knot Seer om de combo kaarten te pakken (samen met een klok) en Spatial Contortion om Scrap Thrawler direct weg te halen.
Walking Ballista en Ugin, the Spirit Dragon gaan eruit, want deze hebben geen goede targets. Wurmcoil Engine is niet goed genoeg, want deze heeft geen direct impact als deze op het veld komt.

Game #2 (1-0) – op de draw
Mijn opener van zeven heeft een Nature’s Claim, Relic of Progenitus en een aantal Tron-landjes – snap keep. Ik bewaar de Claim voor de Krak-Clan Ironworks, terwijl de Relic de graveyard onder controle houdt.
Ik draw een Thought-Knot Seer en exile een van zijn weinige win-cons in Aetherflux Reservoir. Volgens speel ik een Oblivion Stone tegen zijn tweede win-con in Emrakul, the Aeons Torn.
Een aantal beurten later heb ik vijftien mana, zodat ik Ulamog, the Ceaseless Hunger kan spelen en daarbij Oblivion Stone kan openhouden. De beurt erna val ik met Ulamog aan en exile met de aanvalstrigger zijn Pyrite Spellbomb (zijn derde win-con) en schop Brandon daarbij naar zes leven.
Brandon moet de volgende beurt winnen en probeert af te gaan met zijn combo. Hij creëert zijn loop en genereert veel mana. Aan het einde van de loop ziet hij echter in dat het geen nut heeft om Emrakul, the Aeons Torn te spelen, want mijn Oblivion Stone ligt nog open. Hij concede.

*** 5-1 ***

Match #7 – Matthijs op Grixis Control

Game #1 – op de draw
Een lange game waarin ik niet snel Tron compleet kan krijgen en Matthijs zonder angst op beurt vier een Jace, the Mind Sculptor op het veld kan neerleggen. Door met zijn Jace continu de Brainstorm ability te gebruiken weet Matthijs elke keer de kaarten te vinden om mij enorm te vertragen. Hierdoor kan ik niet de overhand krijgen en weet Matthijs mij kapot te slaan met een Snapcaster Mage.

Sideboard Match #7

UIT (7)
Walking Ballista
Chromatic Sphere
Oblivion Stone
Ugin, the Spirit Dragon

IN (7)
Thragtusk
Thought-Knot Seer
Karn, Scion of Urza

In gaan creatures (Thragtusk en Thought-Knot Seer) om meer threats te hebben die niet beantwoord kunnen worden met Negate. Karn, Scion of Urza kan in deze grind mij veel value genereren.
Uit gaan kaarten die vaak een een-voor-een ruil zijn in deze match-up (Oblivion Stone en Ugin, the Spirit Dragon). Walking Ballista gaat eruit, want het heeft geen creatures om af te schieten en is een te langzame klok.

Game #2 (0-1) – op de play
Wederom vertraagt Matthijs mij sterk met een goed getimede discard, counters en een Field of Ruin, waardoor ik moeilijk Tron compleet kan krijgen. Door een aantal enorm gelukkige topdecks weet ik naar de tien mana te kunnen komen om volgens Ulamog, the Ceaseless Hunger te kunnen spelen. Matthijs concede kort daarna.

Game #3 (1-1) – op de draw
Met nog vijf minuten op de klok spelen Matthijs en ik op hoge snelheid, zodat iemand nog een winst eruit kan pakken. Matthijs speelt agressief aan het einde van mijn beurt twee een Snapcaster Mage, puur om schade te gaan doen. Ik weet op mijn beurt drie Tron compleet te krijgen en Wurmcoil Engine te spelen.
Tijd is inmiddels geroepen en ik maak nog een kans om te winnen. Op de derde beurt in tijd probeer ik Matthijs in de val te lopen door eerst Karn, Scion of Urza te spelen – met als doel dat hij deze countered met een Cryptic Command. Dat doet hij en volgens speel ik een Thought-Knot Seer die een Jace, the Mind Sculptor exiled. Matthijs heeft nu geen kaarten op handen en ik heb lethal op het veld liggen.
Matthijs neemt de beurt aan, drawt een kaart en passeert de beurt terug naar mij. Ik draw, wil naar combat gaan, maar Matthijs tapt al mijn creatures met een Cryptic Command die hij de vorige beurt gepakt heeft. Hierdoor eindigt de match helaas in een draw.

*** 5-1-1 ***

Match #8 – Terrence op Mardu Pyromancer

Deze match is terug te kijken op de stream coverage van de Dutch Open Series!

Modern | Stream Dutch Open Series 26 & 27 May | Round 8

Game #1 – op de play
Mijn hand van zeven is geweldig met twee verschillende Tron-land, een Map en een Karn. Terrence haalt echter de Karn weg met een Thoughtseize, maar op de derde beurt vind ik via een Ancient Stirrings een nieuwe Karn. Karn neemt volgens de hele game over en bij het spelen van een World Breaker een aantal beurten later concede Terrence.

Sideboard Match #8

UIT (5)
World Breaker
Ulamog, the Ceaseless Hunger
Chromatic Sphere
Karn Liberated

IN (5)
Thragtusk
Nature's Claim

Thragtusk is goed tegen grindy midrange decks. Nature’s Claim gaat erin tegen Blood Moon en eventuele Stony Silence of Damping Sphere.
Uit gaan kaarten die niet zo goed zijn tegen decks die erg breed gaan.

Game #2 (1-0) – op de draw
Mijn hand is wat langzamer, maar ik kan op beurt vier Tron krijgen. Terrence is daarin tegen verrassend agressief met twee Young Pyromancers die veel tokens genereren. Op beurt drie sloopt hij mijn Oblivion Stone, waardoor ik ver achterloop. Ik weet nog een Wurmcoil Engine te spelen, maar de volgende beurt pakt Terrence een Wear // Tear. Deze sloopt de Wurmcoil Engine en Terrence valt precies voor lethal aan.

Game #3 (1-1) – op de play
Terrence mullt naar vijf en gaat langzaam van start. Ik krijg op beurt vier een Tron en speel Walking Ballista om zijn Young Pyromancer kapot te maken. Terrence wilt volgens mijn Ballista stuk maken en genereert hiermee nog een token van zijn Young Pyromancer. Ik maak hier een fout door niet zijn token kapot te maken.
Volgens zoek ik het meesterwerk in Urza’s Factory op via een Map, waarmee ik zijn volgende twee Young Pyromancers kan tegenhouden. Dit geeft mij genoeg tijd om een serie aan Thragtusk, Karn Liberated en Wurmcoil Engine te spelen voor de winst – en daarmee de lock in de top 8!

Top 8

Met een uiteindelijke score van zes winsten, één draw en één verlies (6-1-1) kom ik als achtste seed in de top 8. Dit betekent dat ik alle eerste games in de top 8 begin op de draw.
De top 8 is enorm slecht qua match-ups met (in volgorde van slechtste match-up naar beste):

  • Infect
  • Burn
  • Bogles
  • Grixis Goryo’s Vengance
  • Temur Scapeshift
  • Jeskai Control
  • Mardu Pyromancer
  • Mono-G Tron (ikzelf)

Kwartfinale:  Marnic op Bogles

Game #1 – op de draw
Marnic zet enorm veel druk door een Kor Spiritdancer te spelen met veel enchantments erop. Op beurt drie heb ik Tron compleet en de volgende beurt kan ik Ugin, the Spirit Dragon spelen. Marnic vindt echter nog twee enchantments via de card draw van zijn Kor Spiritdancer en slaat mijn levens aantal onder de nul.

Sideboard Kwartfinale

UIT (7)
Walking Ballista
Ulamog, the Ceaseless Hunger
Relic of Progenitus

IN (7)
Thragtusk
Nature's Claim
Spatial Contortion

Walking Ballista en Relic of Progenitus zijn nutteloos tegen Bogles. Ulamog, the Ceaseless Hunger is te duur. In gaat Thragtusk om mij meer tijd te geven, Nature’s Claim tegen zijn enchantments en Spatial Contortion tegen een vroege Kor Spiritdancer.

Game #2 (0-1) – op de play
Ik kan beurt drie Tron krijgen, samen met een Karn Liberated. Marnic heeft veel pech deze game en vindt alleen maar creatures en land, zonder enchantments. De creatures houd ik tegen via een leger aan 2/2 tokens via Urza’s Factory en vind uiteindelijk Ugin, the Spirit Dragon om de game af te ronden.

Game #3 (1-1) – op de draw
Marnic blijft steken op een land, maar zet wel druk via een Gladecover Scout met veel een mana enchantments. Door de wat mindere druk heb ik de tijd om Tron compleet te maken en volgens beurt vijf Ugin, the Spirit Dragon van de top te pakken voor de winst.

Halve finale: Jelco op Jeskai Control

Game #1 – op de draw
Jelco begint vrij langzaam, maar kan zijn draws verfijnen met een vroege Search for Azcanta. Ik kan rustig naar tien mana komen, speel Ulamog om zijn geflipte Search for Azcanta en een Teferi, Hero of Dominaria te exilen. Kort erna concede Jelco.

Sideboard Halve finale, game 2

UIT (7)
Walking Ballista
Chromatic Sphere
Oblivion Stone
Ugin, the Spirit Dragon

IN (7)
Thragtusk
Thought-Knot Seer
Karn, Scion of Urza

In gaan meer goedkopere threats, samen met value machine Karn, Scion of Urza. Eruit gaan hele matige kaarten tegen Control. Verder is het een gok of Jeskai Control wel of niet Stony Silence en/of Damping Sphere speelt.

Game #2 (1-0) – op de play
Het einde van game #2 is te volgen via de live stream, zie
Modern | Stream Dutch Open Series 26 & 27 May | Semi-finals

Ik nam dus de gok door niet Nature’s Claim in te sideboarden, maar Jelco verrast met een beurt twee Damping Sphere. Drie beurten later volgt Teferi, Hero of Dominaria. Hier kan ik niet tegenop en kort nadat Jelco de ultimate van Teferi gebruikt, concede ik.

Sideboard Halve finale, game 3

UIT (10)
Walking Ballista
Ulamog, the Ceaseless Hunger
Chromatic Sphere
Oblivion Stone
Ugin, the Spirit Dragon

IN (10)
Thragtusk
Thought-Knot Seer
Nature's Claim
Karn, Scion of Urza

Ik gokte dus verkeerd. Ik haal een Ulamog eruit, zodat ik de kans verklein dat deze strandt in mijn hand onder een Damping Sphere. Verder de overige kaarten die matig zijn tegen Control voor de andere twee Nature’s Claim.

Game #3 (1-1) – op de play
Deze game is volledig te zien op Twitch
Modern | Stream Dutch Open Series 26 & 27 May | Semi-finals, game 3

Ik houd een hand met twee verschillende Tron-land, maar geen tutor. Jelco mullt naar een matige zes. Ik weet op beurt drie de missende Urza’s Tower au naturale te drawen, waarna de ene grote threat na de andere volgt. Jelco weet uiteindelijk nog een Damping Sphere te spelen, maar het is al te laat. Hij concede nadat ik lethal op board weet te leggen.

Ik ben superblij, want Jelco is een fantastisch goede speler. Op naar de finale!

Finale: Pascal op Burn

Dan eindelijk de finale. Ik speel tegen een maat die ik ken vanuit Amsterdam, dus het wordt sowieso een toffe finale.
De finale is volledig terug te zien op Twitch
Modern | Stream Dutch Open Series 26 & 27 May | Final

Game #1 – op de draw
Ik mull naar een hele matige vijf en zit ondertussen al aan mijn sideboard plan te denken. Pascal begint zoals verwacht agressief, terwijl ik helemaal niets kan doen. Pascal wint kort erna zonder enige tegenstand vanuit mijn kant.

Sideboard Finale

UIT (12)
Ulamog, the Ceaseless Hunger
Oblivion Stone
Relic of Progenitus
Karn Liberated
Ugin, the Spirit Dragon

IN (12)
Thragtusk
Thought-Knot Seer
Nature's Claim
Warping Wail
Spatial Contortion

Burn is een van de slechte match-ups, dus er moet veel gewijzigd worden.
Uit gaan alle Planeswalkers die Burn toch negeert, samen met de nutteloze Relic of Progenitus en de matige Oblivion Stone. Ik houd altijd een Ulamog, the Ceaseless Hunger in om het spel tegen Burn snel te eindigen, mocht het zover komen.
In gaan Thragtusk en Thought-Knot Seer voor early blocks, samen met life gain of hand disruptie. Nature’s Claim is benodigd om je eigen artifacts op te blazen voor leven. Warping Wail voor removal of counteren van sorcery-speed Burn. Spatial Contortion voor removal.

Game #2 – op de play
Ik houd een hand met een Nature’s Claim, maar ik begin al fout door Chromatic Star te spelen in plaats van Sphere. Hierdoor kan ik niet mijn eigen Star claimen en alsnog een kaart pakken. Pascal speelt relatief agressief, maar houd goed rekening met de Claim. Ik maak de fout door geen Claim te spelen, terwijl Pascal geen mana heeft. Uiteindelijk heeft Pascal genoeg Burn spells om mij dood te maken, terwijl Claim in mijn handen strandt.

Ondanks het verlies, gefeliciteerd aan Pascal! Hij heeft het dik verdiend.

Tot slot

Ik ben zeer tevreden met het resultaat en ben helemaal blij met het deck voor GP Barcelona. De match wins tegen 5C Humans, Dredge, Eggs en Bogles ben ik vooral erg blij mee, omdat dit erg lastige match-ups zijn.
Voor Barcelona ga ik alleen de twee Karn, Scion of Urza uit het sideboard vervangen, want deze voelde erg matig door het gehele toernooi heen. De rest van de 73 kaarten blijven zoals ze zijn. Tron momenteel gemiddeld in de meta. Qua goede en slechte match-ups is het 50-50, dus het blijft een gelukje hebben door vaak tegen een goede match-up gepaired te worden.

Dank voor het lezen en op naar Barcelona!

Dave Weijgertse speelt Magic sinds Theros (2013) en speelt vooral Modern. Hij is één van de hosts van de podcast Studio Magic. Tevens hebben wij begrepen dat er geen dag in zijn leven voorbij gaat zonder muziek. Dus als je nog een Spotify playlist hebt waar je van af wilt: Dave is je man.

1 reactie

Geef een reactie