Untap. Upkeep. Launch.

Untap. Upkeep. Launch.

Vorige week was ik bij de Dutch Open Series in Nieuwegein (lees het verslag van finalist Dave Weijgertse hier). Head-judge Dustin de Leeuw sprak in zijn zeer enthousiaste opening over hoe de Dutch Open Series is gegroeid en hoe te gek de Nederlandse Magic community is. Dat vind ik ook. De laatste zeven jaar dat ik (weer) Magic speel heb ik heel veel mensen leren kennen en hebben we veel ervaringen met elkaar gedeeld. Op lokale toernooien, in het buitenland en zelfs buiten Magic om. Op het moment dat iemand in de Magic Whatsapp-groep voorstelt om te gaan basketballen en tien mensen melden zich aan dan weet je dat er meer gecreëerd is dan een groep willekeurige vreemden.

Vorig jaar heb ik een dochter gekregen. Dat betekent minder tijd, maar vooral minder tijd voor Magic op locatie. Als ze slaapt in de avond heb je best een paar uurtjes beschikbaar, maar je kunt haar lastig alleen laten. Daar is deze website uit ontstaan. Dit is mijn poging tot iets teruggeven aan de community en tegelijkertijd mijn manier om op afstand toch betrokken te zijn.

De website heeft vooralsnog drie onderdelen:

  • Artikelen. Ik hoop iets toe te voegen aan de reeds beschikbare content. Dus naast dat er heus nieuwsberichten geplaatst zullen worden, zullen hier hopelijk met regelmaat toernooiverslagen verschijnen, persoonlijke ervaringen van spelers of een spelersprofiel om de community beter te leren kennen.
  • Event kalender. Een overzichtelijke, op alle platformen leesbare kalender met aankomende evenementen. Filterbaar op formaat, rules enforcement level, of locatie. Er zijn zelfs RSVP-opties beschikbaar zijn voor sommige evenementen, om direct te kunnen inschrijven via de kalender. Vooralsnog starten we met Amsterdam en omgeving, maar door de filtermogelijkheden is het zeer schaalbaar.
  • Forum. Leesbaar en bruikbaar op alle platformen: desktop, tablet en mobiel. Netjes beveiligd zodat anderen niet mee kunnen kijken met je login-gegevens; of je nu inlogt via je Google-account, Facebook of Twitter. Heb je geen social media, of wil je deze niet koppelen, dan kun je natuurlijk ook gewoon een nieuw account aanmaken. Nieuwe artikelen zullen automatisch gepost worden om op te reageren.

Natuurlijk is het nog niet perfect. Ik heb nog een aardig wensenlijstje. Zowel in functionaliteit als vormgeving (popups van kaarten op mobiele browsers in plaats van een link naar een andere pagina staat bijvoorbeeld hoog op het lijstje). Heb je zelf tips en suggesties? Laat ze achter in de Site Feedback categorie op het forum!

Ik hoop dat dit één van onze vaste plekjes op het internet kan worden. Om ervaringen te delen; je volgende toernooi te vinden; van elkaar te leren; maar vooral voor het vermaak. Welkom op Untap.nl!

Bob

Geef een reactie