2e Pro Tour top 8 voor Thomas Hendriks

2e Pro Tour top 8 voor Thomas Hendriks

Het was één van de snelste Pro Tours van het laatste decennium. Rode aggressieve decks voerden de boventoon onder aanvoering van Goblin Chainwhirler. Zeven van de acht decks in de top acht speelde de kaart en regelmatig duurde de pauzes tussen de games langer dan de games zelf.

Te midden van al dat geweld stonden een aantal Nederlanders lang overeind. Eentje zelfs zo lang dat hij zijn tweede Pro Tour top 8 finish uit zijn carrière kon bijschrijven. In de top 8 waren de Magic Goden de 25-jarige student uit Leiden helaas minder gezind: net als tijdens zijn vorige Pro Tour top 8, sneuvelde hij in de kwartfinale. In Pro Tour Dragons of Tarkir in 2015 was het Adrian Sullivan die hem de hoop op een Pro Tour zege ontnam. Toen was het Blue-Black Control (Adrian) tegen Green Devotion (Thomas). Deze keer was de uiteindelijke winnaar Wyatt Darby met zijn mono-rode deck Thomas letterlijk te snel af.

Thomas Hendriks - Red Black Aggro

Planeswalker (2)
Chandra, Torch of Defiance

Creature (27)
Kari Zev, Skyship Raider
Bomat Courier
Glorybringer
Goblin Chainwhirler
Hazoret the Fervent
Rekindling Phoenix
Scrapheap Scrounger
Soul-Scar Mage
Ahn-Crop Crasher

Instant (7)
Abrade
Lightning Strike
Unlicensed Disintegration

Land (24)
Canyon Slough
Dragonskull Summit
14 Mountain
Aether Hub
Swamp
Sideboard (15)
Glorybringer
Chandra’s Defeat
Doomfall
Duress
Ifnir Deadlands
Karn, Scion of Urza
Magma Spray
The Eldest Reborn
Hour of Glory

Naast de belangrijke status die een Pro Tour top 8 met zich meebrengt kan Thomas $9.000,- prijzengeld in zijn zak steken.

Van de dertien geplaatste Nederlandse spelers deden er uiteindelijk acht mee aan Pro Tour Dominaria in Richmond, Virginia in de Verenigde Staten. Niels Noorlander, gekwalificeerd voor de Pro Tour vanwege zijn Gold status in de Pro Players Club, mistte op 1 matchpoint de top 8 en eindigde op de 11e plek, toch goed voor $5.000,- prijzengeld. De laatste Nederlander die in de prijzen eindigde was Hall of Fame-lid Jelger Wiegersma, met een 30e plek. Jelco Bodewes pakte met een 76e plek en 10 overwinningen uit 16 ronden 6 pro points.

Alle Nederlanders van harte gefeliciteerd met de goede prestaties!

Voor een compleet verslag van de Pro Tour in tekst en video; bezoek de officiële coverage pagina van Wizards

De volgende Pro Tour is “Pro Tour 25th Anniversary” op 3-5 augustus in Minneapolis, Minnesota. Het formaat is team constructed.

Geef een reactie