Beta update: Standard & draft in MTG Arena

Beta update: Standard & draft in MTG Arena

De zevende dag van juni wordt een grote dag voor de Beta-versie van MTG Arena. Op die datum worden Kaladesh en Aether Revolt toegevoegd, waardoor alle sets die in Standard zitten in de game beschikbaar zijn. Om het playtesten van die sets een vliegende start te geven krijgt elke speler uit deze sets:

– Twee van elke common en uncommon
– Een van elke rare en mythic rare
– Playsets van onderstaande kaarten

Beschikbaar gestelde playsets MTG Arena

Creatures (24)
Bomat Courier
Glint-Sleeve Siphoner
Pia Nalaar
Scrapheap Scrounger
Torrential Gearhulk
Walking Ballista

Spells (28)
Aethersphere Harvester
Chandra, Torch of Defiance
Disallow
Fatal Push
Fumigate
Heart of Kiran
Unlicensed Disintegration
Lands (8)
Aether Hub
Spire of Industry

Er is aangekondigd dat er minstens nog één account whipe gaat plaatsvinden, dus deze kaarten komen slechts tijdelijk in je collectie. Alle Gems die je hebt gekocht (en eventueel uitgegeven) krijg je na de account whipe terug op je account.

Drie-game Standard matches en 24/7 draft

Tot op heden bestonden matches op Arena uit één game. Je kon gek genoeg wel al een sideboard vormgeven voor je deck, maar er waren geen games waarin je deze kon gebruiken. Met de nieuwe update komt eindelijk ook de optie van matches van drie games. Arena noemt dit “competitive matches” en de toegangsprijs (en prize payout) voor events zal hoger zijn.

Draften kon alleen nog maar in het weekend. Vanaf 7 juni is draften 24/7 beschikbaar. Het draftformaat kan nog niet gekozen worden; wekelijks zal een ander draftformaat roteren.

Met deze nieuwe update komen we steeds dichterbij het einddoel van MTG Arena. Wanneer de release plaatsvindt is nog niet bekend, maar alles lijkt erop dat de achterstand aardig wordt ingelopen en een release in het najaar (wellicht gelijktijdig met Guilds of Ravnica) niet uitgesloten is.

Geef een reactie