Nieuwe sets: drie maal Ravnica

Nieuwe sets: drie maal Ravnica

De announcement day had één grote headliner: de eerstvolgende drie sets na de Core set van dit jaar spelen zich af op de plane Ravnica! De plane die vorm gaf aan de tien guilds van elk twee kleuren.
De reacties zijn gemengd, voor velen is het een van hun favoriete planes, anderen vinden de terugkeer te snel.

Return to Ravnica kwam uit in 2012. Een jaar eerder waren we in Innistrad en daar kwam in april 2016 al een opvolger op; na 4,5 jaar dus, in tegenstelling tot de 6 jaar van Ravnica. Ook daarvan werd gezegd dat het wel erg vlot was, maar totdat we terecht kwamen in “Eldrazi-winter” was iedereen over het algemeen erg enthousiast over de gecreëerde wereld en de set-mechanics.

Sommigen vinden het jammer dat we na één set op het langverwachte en goed ontvangen Dominaria meteen weer vertrekken en wel voor drie achtereenvolgende sets. De “twee-set block”-structuur” en daarna de “vier-opzichzelfstaande-sets-per-jaar”-structuur heeft verwachtingen gewekt dat we vaker naar verschillende planes gaan. De keuze om drie sets op Ravnica te blijven was wellicht niet de meest voor de hand liggende.

Ondanks dat ik tegenwoordig regelmatig Selesnya speel, was mijn favoriete guild in Return to Ravnica de Azorius Senate. Zij hadden de Detain mechanic, waarmee je een creature van je tegenstander voor een beurt-cycle “uit” kon zetten. Niet aanvallen, niet blokken, geen activated abilities. Het is één van m’n all-time favoriete mechanics. Ik ben dus zeer benieuwd wat de nieuwe Azorius-mechanic is, al zullen we daarvoor tot januari moeten wachten. De guilds zijn als volgt ingedeeld over de sets:

Guilds of Ravnica (release: 5 oktober 2018)
Selesnya
Boros
Golgari
Izzet
Dimir

Ravnica Allegiance (release: januari 2019)
Azorius
Rakdos
Gruul
Simic
Orzhov

Van de derde set is vooralsnog weinig bekend gemaakt; alleen dat voornamelijk het verhaal op de voorgrond zal treden. Men spreekt van de laatste confrontatie met Bolas, waarbij de oorlog tegen hem een episch einde nadert.

Dus is dit een goede zet of niet? Ik heb het volste vertrouwen in Wizards dat ze er weer spectaculaire en creatieve sets van maken. Eens? Deel jouw verwachtingen op het forum!

Geef een reactie