COVID maatregelen aangescherpt

COVID maatregelen aangescherpt

Sinds eind september zijn er weer strengere maatregelen om het Corona-virus een halt toe te roepen. Dit heeft ook effect op de organisatie van Magic toernooien.

Coronavirus COVID-19

De concrete, van toepassing zijnde maatregelen, zoals benoemd door de rijksoverheid zijn als volgt:

  • Buiten de eigen woning geldt per 29 september 18:00 uur dat u met maximaal 4 personen een gezelschap mag vormen. Kinderen tot en met 12 tellen hierbij niet mee.
  • Een gezelschap is een groep mensen die samen ergens aan deelnemen of die zich samen ergens ophouden. Als daar zich mensen (spontaan) bij aansluiten, dan horen zij ook bij het gezelschap.
    U mag dus voor 1 huishouden of maximaal 4 personen, exclusief kinderen, een reservering plaatsen bij een bioscoop of restaurant.
  • In de horeca zijn een reservering, een gezondheidscheck en een vaste zitplaats altijd verplicht.
  • Per 29 september 2020 18:00 uur geldt dat eet- en drinkgelegenheden met een horecavergunning na 21:00 uur geen nieuwe klanten meer toelaten en om uiterlijk 22:00 uur de zaak sluiten.
  • Er is een uitzondering voor ruimtes waar niet wordt gegeten of gedronken, zoals de bioscoopzaal. Die ruimtes sluiten om uiterlijk 01:00 uur.
  • In de horeca is het verplicht bezoekers te vragen zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting.
  • Gasten registreren zich op vrijwillige basis. Als een gast zich niet wil registreren is dat geen reden om toegang te weigeren.Gegevens mogen uitsluitend worden gebruikt voor bron- en contactonderzoek.

Aangezien diverse Magic toernooien worden georganiseerd in horecagelegenheden (meestal in de avonduren) zul je zien dat de meeste tot nader order zijn gecanceld. De maatregelen gelden initieel voor drie weken, maar omdat effecten van maatregelen pas zo vertraagd optreden, is de verwachting dat dit wel langer zal duren.

Winkels

Voor spellenwinkels gelden andere regels voor sluitingstijden en dergelijke, maar de regels voor gezelschappen gelden natuurlijk voor iedereen. Sommige winkels hebben zeer goede maatregelen getroffen en hebben een prima setup waarbij iedereen voldoende afstand kan houden. Iedereen kan voor zichzelf een verstandige afweging maken wat men verantwoord acht. Ook als je de effecten van het virus in je eigen leefomgeving minimaal acht, houd alsjeblieft rekening met je medemens. Overdraagbaarheid blijft nu eenmaal het grootste risico en anderen zullen wel vrienden of familie hebben die in de risicogroep vallen.

Magic: The Scattering

In maart van dit jaar had ik al een artikel geplaatst over de mogelijkheden om Magic te spelen vanuit huis. Die kun je hier vinden. Naast de digitale applicaties zijn er steeds meer initiatieven om papieren toernooien te organiseren via de webcam.

Hopelijk neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid en kunnen we snel weer terug naar de situatie van de afgelopen drie maanden. Want ondanks dat er minder mensen naar events mochten, het blijft ongelooflijk leuk om iedereen weer te zien en fysiek te Magicen.

Game on.

Geef een reactie