Wat de MDFC?! Studio Magic #041 over de nieuwe kaartsoort in Zendikar Rising

Wat de MDFC?! Studio Magic #041 over de nieuwe kaartsoort in Zendikar Rising

De Eldrazi zijn weg maar er valt nog genoeg te beleven op Zendikar! Dat blijkt in Zendikar Rising, een terugkeer naar de populaire avonturen-plane. Zo krijgen we zoals verwacht opnieuw te maken met de landfall-mechanic, maar maken we ook kennis met een nieuw soort Magickaarten: ‘modal double-faced cards’ (MDFC’s).

MDFC Shatterskull Smashing

In aflevering 41 van MTG-podcast Studio Magic nemen Jeroen, Kasper en Ido deze nieuwe variant van dubbelzijdige kaarten onder de loep. Spoiler: ze zijn enthousiast!

Ook aan bod komt ’the elemental in the room’, Omnath. De nieuwste iteratie van dit steeds maar terugkerende en kleurrijker wordende legendary creature, Locus of Creation, had zó veel impact op de Standard metagame dat Wizards of the Coast de kaart al snel uit het format bande – maar niet voordat de community steen en been geklaagd had natuurlijk.

Naast Omnath bespreekt het drietal nog een hoop andere nieuwe kaarten en hun (mogelijke) nut in formats als Pioneer, Modern, Legacy en Commander.

Al hun bevindingen hoor je in aflevering 41 van Studio Magic!

Mail Studio Magic via info@studiomagic.nl
Volg Studio Magic op Instagram: @studiomagicpodcast
Like Studio Magic op Facebook
Volg Studio Magic opTwitter
Verbind met Studio Magic op LinkedIn: studiomagicnl

Beluister de aflevering via Spotify hierboven of bezoek voor meer luisteropties en de show-notes de website van Studio Magic

Geef een reactie