Unsanctioned in Studio Magic #037: Verslag van een paar knotsgekke potjes

Unsanctioned in Studio Magic #037: Verslag van een paar knotsgekke potjes

Een 0/4 mossel met een waterpistool, een 2/2 dobbelstenenkoningin en een schattig 9/9 knaagdiertje met flying, first strike, trample en haste: het zijn slechts enkele van de hoofdrolspelers in WotC’s knotsgekke nieuwe silver-bordered product Unsanctioned. Studio Magic neemt het vrolijke tweespelerspel onder de loep.

Un-Sanctioned Box

Na Unglued (1998), Unhinged (2004) en Unstable (2017) is Unsanctioned het vierde Magicproduct met kaarten die de spelregels zó ver oprekken dat ze niet toegestaan zijn in officiële toernooien. Dat ze alleen voor casual play bedoeld zijn, maakt Un-kaarten echter niet minder leuk om mee te spelen (integendeel!), zo weten Jeroen, Dave en Kasper. Geldt dat ook voor deze nieuwe box?

Ze gaan ermee aan de slag in het lokale spellencafé en doen meteen verslag van de gameplay en hun eerste indrukken. Disclaimer: deze opnames zijn begin maart gemaakt, toen er nog geen sprake was van coronamaatregelen en je nog gewoon met zijn drieën naar de kroeg kon. Historisch materiaal dus!

Kant-en-klaar spel voor twee personen

Unsanctioned, verschenen op 28 februari 2020, bestaat in tegenstelling tot eerdere Un-producten niet uit boosters om mee te draften, maar is een kant-en-klaar spel voor twee personen. De doos bevat vijf mono-colored decks van dertig kaarten: zeventien spells (singleton, dus elke kaart zit er maar één keer in) en dertien landjes. Elke speler kiest twee decks en voegt die samen tot een zestigkaartendeck. Even schudden en het spel kan beginnen!

Un-Sanctioned decks & lands

Behalve deze 5×30=150 kaarten (waarvan 74 reprints en 16 gloednieuwe kaarten) zitten er ook twee zeszijdige dobbelstenen in Unsanctioned en, geheel volgens Un-traditie, tien schitterende full art basic lands (waarvan vijf foils). Het exemplaar waarmee Jeroen, Dave en Kasper spelen is hen ter beschikking gesteld door MTG-accessoire-webwinkel The Flipped Table

Studio Magic Facebook
Studio Magic Twitter

Beluister de aflevering via Spotify hierboven of bezoek voor meer luisteropties en de show-notes de website van Studio Magic.

Geef een reactie