Twee Nederlanders pakken prijzen op Pro Tour 25th Anniversary

Twee Nederlanders pakken prijzen op Pro Tour 25th Anniversary

Na 14 ronden Team Trios Constructed komt Niels Molle met teamgenoten Peter Vieren en Piotr Glogowski als beste Nederlander uit de strijd. Van de 165 teams die meededen eindigde zij op een 47e positie; goed voor $6000,- te verdelen over de teamleden. De prijzenpot was voor de gelegenheid van het 25-jarig bestaan fors opgeschroefd: in totaal viel er $850.000,- over de deelnemers te verdelen, in tegenstelling tot de $250.000,- op een reguliere Pro-Tour.

Vijf plekken daarachter vinden we drie heren van Team Revelation met de Nederlands aanvoerder op de World Magic Cup Thomas Hendriks. Hij is tevens de laatste Nederlander die we binnen de top 64 tegenkomen; de heren mogen $3000,- onder elkaar verdelen.

Beide teams die in de prijzen vielen krijgen per persoon 4 pro points, ééntje meer dan de standaard 3 punten die elke deelnemer aan het toernooi mag bijschrijven. Niels Noorlander en zijn team hielden het na twee ronden op dag 2 voor gezien, met een 2-7 record op dat moment was er geen uitzicht meer op prijzen. De 3 pro points hielpen hem wel om het Silver Pro Player level te behalen.

Het team van Cardmarket, met Leon van der Linden, Martin Hrycej en Pascal Vieren eindigde nét buiten de prijzen op de 67e plek. Met 21 matchpunten kwamen ze één overwinning te kort. Op de tweede dag kwamen ze twee sterke Japanse teams tegen (Yamamoto, Ichikawa & Yukuhiro in ronde 9 en Matsumoto, Mihara & Fujita in ronde 14); beide Japanse teams trokken aan het langste eind in de ronde. In ronde 12 kon wel een mooie win worden bijgeschreven tegen drie leden van Team Ultra Pro die alle drie een Pro Tour titel achter de naam hebben: Alexander Hayne, Ivan Floch & Steve Rubin.

Onderstaand vind je de definitieve klassering na dag 2 van de Pro Tour en de match wins per team gedurende de dag.

Ranking dag 2

Lees hier over de resultaten van dag 1.

De top 4 wordt op zondag 5 augustus vanaf 16.00 uur live uitgezonden op het Twitch kanaal van Wizards.

De volgende Pro Tour is Guilds of Ravnica, van 9 t/m 11 november in Atlanta Georgia. Van 21 t/m 23 september is eerst nog het Magic World Championship in Barcelona.

Geef een reactie