Team Cardmarket beste Nederlandse inbreng op dag 1 Pro Tour 25th Anniversary

Team Cardmarket beste Nederlandse inbreng op dag 1 Pro Tour 25th Anniversary

Elf Nederlanders nemen deel aan de jubileum-editie van de Pro Tour: PT 25th Anniversary in Minneapolis, VS. Het formaat is Team Trios Constructed; met teams van drie spelers, waarbij elk teamlid een ander constructed formaat speelt, respectievelijk Standard, Modern en Legacy.

De elf Nederlanders zijn verdeeld over 7 teams. Twee teams bestaat volledig uit Nederlandse deelnemers, terwijl de overig 5 spelers elk de enige in het team zijn die ons landje vertegenwoordigen. In totaal nemen 165 teams deel aan deze Pro Tour.

Dag 1 bestond uit 7 ronden. In principe mag elk team deelnemen aan de tweede dag, ongeacht de score. Echter, omdat er op team-toernooien sprake is van een top 4 in plaats van een top 8, verwachten ze dat als je meer dan 3 losses hebt, deze top vier buiten bereik is. Als je exact die drie losses hebt, zal het afhangen van de weerstand; het gemiddelde winstpercentage van de teams waar tegen je gespeeld hebt.

Na dag één zijn er twee teams met Nederlandse inbreng op 5-2: Leon van der Linden voert de Nederlandse ranglijst aan op plek 24, samen met teamgenoten Martin Hrycej en Pascal Vieren, alle drie leden van Team Cardmarket. Niels Molle heeft dezelfde 5-2 score op plek 35, samen met teamgenoten Peter Vieren en Piotr Glogowski.

Het eerste volledig Nederlandse team vinden we na dag 1 op de 43e plaats; Brent Vos, Niels van de Sande en Jesper Box houden met een mooie 4-3 score nog uitzicht op de hoogste posities op de ranglijst, mits dag twee voorspoedig gaat verlopen. Ze pikte een loss op in ronde 5 tegen team heavy hitters Vidugiris, Cifka & Mowshowitz en in de laatste ronde van de dag kwamen ze Friedman, Strasky & Tiu tegen. Zeker geen schande en een mooie ervaring voor de heren die hun ticket bemachtigde door de PTQ op de zondag van GP Amsterdam dit jaar te winnen.

National captain Thomas Hendriks staat na dag 1 die drie plekken achter het volledig Nederlandse team, met een zelfde 4-3 record.

Het tweede volledig Nederlandse team kreeg een warm welkom op de zaterdagochtend. Ze mochten in ronde 1 hun decks presenteren aan de “Peach Garden Oath”; het inmiddels legendarische trio van Reid Duke, William Jensen en Owen Turtenwald. Een waanzinnige beleving, die helaas niet in een win omgezet kon worden. Het heeft de heren wel op scherp gezet voor de tweede ronde van de dag: niemand minder dan Takamura, Matsubara & Yamamoto schoven aan de tafel aan en dit werd de eerste win van de dag voor de Nederlanders! De 2-5 score aan het einde van de dag was wellicht een domper op de feestvreugde, maar menig Nederlands Magicer zou graag een keer een uurtje “spell-slingen” tegen deze heren; en die ervaring kan niet meer worden afgepakt.

Kreijne, Geurts & Heijne op GP Amsterdam 2018

Zie onder voor de ranking en de score per ronde van de Nederlanders op dag 1.

Scores per ronde op dag 1 van PT25A

Ranking dag 1

Dag twee van de Pro Tour bestaat wederom uit zeven rondes Team Trios Constructed en is te volgen via Twitch.

1 reactie

Geef een reactie