GP Brussel van start

GP Brussel van start

Het beloofd een lang weekend te worden. Met Turbofog en Blue Storm in het Standard formaat die beide flink wat handelingen moeten verrichten om te winnen van de tegenstander, zullen de plaspauzes op GP Brussel voor de aggro-mirrors waarschijnlijk wel wat verlengd worden. Vanzelfsprekend hebben veel Nederlanders de trip naar Brussel gemaakt om een poging te wagen iets van de 50.000 dollar prijzengeld mee naar huis te nemen.

Nexus of Fate
Nexus of Fate zal menig keer in beeld zijn dit weekend.

Met 157 van de in totaal 1108 deelnemers aan het main event valt het aandeel Nederlanders in het veld echter mee. Naast dat het natuurlijk zomervakantie is, zou de verschuiving in de meta hier best een rol in gespeeld kunnen hebben. De aggro-decks die zo dominant waren in het formaat lijken terrein te verliezen in het veld van combo en control. Met nog acht weken tot de Standard rotatie zullen wellicht een paar Nederlanders de keuze hebben gemaakt om niet de investering te doen (in geld en voorbereidingstijd) en zich te beperken tot de side events, of toch maar te gaan barbecueën bij de buren.

GP Brussel 2018 playmat

Het toernooi wordt live uitgezonden op het Twitch kanaal van Magic. Met 79 Nederlanders die één bye hebben, 44 met twee en 2 met drie byes, ben je nog ruim op tijd om genoeg Nederlanders in actie te zien.

Geef een reactie