Thijs van Maaren zonder byes ongeslagen op dag 1 GP Brussel

Thijs van Maaren zonder byes ongeslagen op dag 1 GP Brussel

De helft van de Nederlanders op GP Brussel schoof pas aan bij ronde 2 of later, maar Thijs van Maaren mocht de eerste ronde handen schudden met de Litouwer Rokas Zvirblis. Er volgde nog een Fransman en een Brit, maar Thijs mocht vandaag voornamelijk punten afpakken van Nederlanders. Maar liefst vijf Nederlanders coupeerde het deck van Thijs en verlieten de tafel met nul punten. Ik heb Frank Karsten nodig voor de wiskunde, maar als 14% van het veld Nederlander is, is de kans vast niet heel groot dat 62,5% van je tegenstanders uit dat land komt. Het maakte Thijs niet uit: na dag 1 is hij samen met slechts zeven anderen ongeslagen op 8-0!

Voor 116 Nederlanders is het avontuur op dag 1 gestrand, maar naast Thijs mogen nog 40 landgenoten morgen terugkomen voor een robbertje Standard in de factohoofdstad van de Europese Unie. Vijftien van hen met 21 matchpunten, Wouter Noordzij is de enige in de draw-bracket op 19 en de rest heeft 18 punten. In de lijst een hoop usual suspects:

Standings GP Brussel dag 1

Met zoveel Nederlanders was er genoeg te beleven op Twitch in de feature match area. Een van de noemenswaardige momenten was Steven van Doesburg, die in ronde 6 in de backup feature match Pro Tour winnaar Ivan Floch de oren mocht wassen met zijn groene stompy deck. Na deze match was hij ongeslagen op 6-0. De laatste twee ronden waren minder succesvol, waardoor hij met 18 punten dag 2 in gaat.

Feature match rond 6 GP Brussel 2018

Dag twee van GP Brussel start zondag 12 augustus om 9:00 uur. Er wordt wederom live verslag gedaan op Twitch.

1 reactie

Geef een reactie