Geen grote glorie op dag 2 GP Brussel

Geen grote glorie op dag 2 GP Brussel

Ondanks de zeer positieve start van een groot aantal Nederlanders op GP Brussel (lees het overzicht van dag 1 hier), werd het Brussels EXPO niet omgetoverd tot een oranje feestje.

Dat wil niet zeggen dat er niet gewonnen werd op dag twee. Glenn Muijen won 5 van de 7 rondes en werd daardoor de best geklasseerde Nederlander aan het eind van het toernooi. Met een 14e plek neemt hij 1000 dollar mee naar huis. Naast Glenn waren er nog vijf Nederlanders die vandaag 5 match wins konden opschrijven, waarmee vier van hen ook daadwerkelijk in de geldprijzen terecht kwamen. Rens Brankaert en Quinten Mudde kwamen na die vijf wins elkaar tegen in de laatste ronde en besloten intentioneel te drawen voor een respectievelijk 31e en 32e plaats. Tristan Lebon was met 18 punten dag 2 in gegaan, schreef dezelfde mooie 5-2 bij, maar eindigde net buiten de prijzen op een 74e positie. Als troostprijs ontvangt hij zijn eerste twee pro points van dit seizoen.

Thijs van Maaren die ongeslagen dag 1 was doorgekomen, kon deze trend niet doorzetten op dag 2. In 7 ronden wist hij zijn puntentotaal maar één keer op te hogen. Hij eindigde met 27 punten op 146e plek. Laten we hopen dat deze deceptie niet zwaarder weegt dan de euforie op dag 1, Magic blijft Magic en soms zit het nu eenmaal tegen.

Nederlanders met prijzen / pro points op GP Brussel
Eindstand GP Brussel

De volgende Europese Grand Prix is over twee weken in Praag. Het formaat is Modern. Kijk voor meer informatie op de website van Channel Fireball.

1 reactie

Geef een reactie