GP Praag dag 1: Silvan Kruijer wint 16 games

GP Praag dag 1: Silvan Kruijer wint 16 games

Silvan Kruijer was eind juni in Barcelona om de Modern GP te spelen. Zonder byes stond hij na vier ronden op 3-1 en hij eindigde die dag op 4-4. Op je allereerste Grand Prix de helft van je matches winnen is lang geen slechte prestatie. Hij besloot om ook naar de volgende Modern Grand Prix op de kalender te gaan: GP Praag. Weapon of choice: Mono-groen Tron.

GP Praag 2018 Playmat

Vandaag had hij in de Tsjechische hoofdstad halverwege de dag één match-win meer dan in Barcelona: 4-0. Die ene match loss was ingewisseld voor slechts één game loss. Deze trend zou zich voortzetten. De vier match losses uit Barcelona werden ingeruild voor vier game losses. In ronde 3, 5, 7 en 8 werd Silvan door zijn tegenstander gedwongen om een derde game te spelen. In alle gevallen kwam hij als winnaar uit de ronde. Ongeslagen op 8-0 kan hij morgen dag twee gaan aanvangen.

Er zijn veel deelnemers in Praag; de prachtige stad aan de rivier Vltava, die wij vanwege de onprettige combinatie van medeklinkers de Moldau noemen. Modern is nog steeds mateloos populair, zeker nu het Modern PPTQ seizoen in volle gang is. In totaal stonden er 2015 spelers aan de startlijn van het main event, het hoogste aantal deelnemers in de tien keer dat het evenement in de stad plaatsvond. Gelukkig wisten de medewerkers van de PVA Expo dit jaar op vrijdag de lucifers bij de frituurpan weg te houden en kon men zaterdag in een roetvrije hal de eerste ronde opstarten.

Iemand Noedels? – GP Praag in januari 2017

Negentig Nederlanders hebben een ticket aangeschaft voor het main event, waarvan er 42 die eerste ronde mochten overslaan. Thomas Hendriks was de enige Nederlander van dat gezelschap die pas in de vierde ronde zijn deck hoefde te presenteren; 25 anderen moesten dat in ronde drie al doen. Van de negentig hebben er na acht ronden Magic negentien 18 match punten of meer; genoeg om door te gaan naar dag twee.

Stand GP Praag 2018 dag 1
De negentien Nederlanders die mogen deelnemen aan dag twee

Met 2015 deelnemers en een maximum van acht ronden op de eerste dag zijn er in totaal dertien spelers ongeslagen. Silvan zal morgen dus nog flink aan de bak moeten voor een hoge finish. Hopelijk gaat het hem beter af dan Thijs van Maaren op GP Brussel twee weken geleden.

Allemaal heel veel succes gewenst!

1 reactie

Geef een reactie