Drie landgenoten in top 64 van GP Praag

Drie landgenoten in top 64 van GP Praag

GP Praag lijkt de Grand Prix geworden van de relatieve nieuwkomers. Niet specifiek op de bovenste positie; de hoogst geklasseerde Nederlander is Pablo Beijerink, een goede bekende in de Arnhemse Magic scene, met een 26e positie. De andere twee Nederlanders in de top 64 speelden beide hun tweede Grand Prix ooit.

Silvan Kruijer, die gisteren een ongeslagen record neer wist te zetten, won vandaag drie van de zeven ronden en klasseerde zichzelf daarmee op een 57e stek. Hij mocht in ronde 12 zichzelf opstellen in de feature match area tegen Martin Juza. Helaas zorgde een mulligan naar respectievelijk vier en drie kaarten in de twee games voor een vlotte handshake met deze vijfvoudig Grand Prix winnaar.

De grote winnaar van dag twee werd Jacob Duscha. Zes rondes op Grand Prix Kopenhagen in 2017 lijkt tot dit weekend zijn enige GP ervaring te zijn geweest. Dit weekend speelde hij de volledige 15 ronden en won hij op de zondag als enige Nederlander zes van de zeven ronden. Samen met de zes wins van zaterdag kwam hij net als Pablo op 36 match points en eindigde op een 39e plek.

Naast deze drie heren die in de top 64 eindigden namen nog zes Nederlanders pro points mee naar huis. Bekijk hieronder de volledige resultaten van de Nederlanders op dag twee.

Eindstand GP Praag 2018

De volgende Grand Prix in Europa is 14-16 september in Stockholm. Het formaat is wederom Modern.

Geef een reactie