Studio Magic aflevering 30: We want morph! (Maar ook de rest van Commander 2019)

Studio Magic aflevering 30: We want morph! (Maar ook de rest van Commander 2019)

Morph, madness, populate en flashback zijn de vier populaire mechanics die centraal staan in evenzoveel kersverse preconstructed decks in Commander 2019. EDH-fanaat Ido Levy schuift aan bij Jeroen en Dave in Studio Magic om de nieuwste editie van Wizards’ jaarlijkse Commanderproduct te bespreken. Is het weer een feestelijke zomerse pakjesavond voor liefhebbers van het multiplayer singletonformat?

Commander 2019

Wat zijn de opwindendste nieuwe legendaries? Welke andere originele kaarten gaan het format een nieuwe impuls geven? Welke kaarten kun je het beste vervangen? En hoe tof zijn de decks in het algemeen? Over deze en vele andere vragen buigt het drietal zich in aflevering 30 van de Nederlandstalige MTG-podcast.

Ido Levy (26) is een doorgewinterde Magicspeler. Hij begon met de trading card game ten tijde van Scourge, speelde al Standard toen het nog Type 2 heette en verslond de Magic: The Gathering-boeken (ja, die zijn er!).

Tegenwoordig speelt hij Legacy, maar vooral Commander – heel véél Commander. Van vriendschappelijke potjes Elder Dragon Highlander (EDH) tot competitive EDH (cEDH) op het scherpst van de snede.

Samen met Dave, die zijn enige Commanderdeck (Azusa) onlangs aan de wilgen hing, en Jeroen, die dol is op cEDH (zolang de ‘c’ staat voor ‘casual’), nemen ze het commanderproduct van dit jaar onder de loep.

Eerder maakten de heren van Studio Magic al een introductie tot het format: aflevering #025: Commander 101!

Commander 2019 verscheen op vrijdag 23 augustus 2019. De set bevat 4 decks met in totaal 400 kaarten. 302 daarvan zijn verschillend (de overige zijn een hoop overlappende kaarten, zoals basic lands), 59 zijn gloednieuw en ook meteen speelbaar in Legacy en Vintage.

Studio Magic Facebook
Studio Magic Twitter

Beluister de afleveringen via Spotify hierboven of bezoek voor meer luisteropties en de show-notes de website van Studio Magic.

Geef een reactie