Finaleplaats voor Vos / Van de Sande / Box op GP Gent

Finaleplaats voor Vos / Van de Sande / Box op GP Gent

Onze zuiderburen waren dit weekend gastheer van MagicFest Gent. Het main event was de Team Modern Grand Prix. Er werd gespeeld in teams van drie spelers, elk met hun eigen Modern deck. Er waren per team geen deckrestricties, dus iedereen mocht alles spelen. De prijzenpot was ruim 50.000 dollar. De Nederlanders lieten nogmaals zien dat Modern hun favoriete formaat is.

Nederlands aandeel

Van de 480 deelnemende teams (1440 spelers) waren er 73 volledig Nederlands. Vijf nederlanders sloten zich aan in teams met gemengde nationaliteiten. Na acht ronden Modern op zaterdag werd bepaald welke teams er door mochten naar dag twee. Op zaterdag was het aandeel teams met Nederlanders 15,8%, maar dit aandeel steeg op de zondag naar 21,4%. Van de 56 resterende teams op dag twee waren er elf volledig Nederlands en één gemengd (Philip van Donselaar en Laurens van der Beek vormden een team met de Tsjech Dominik Prosek).

Meta

Met het verdwijnen van Hogaak, Arisen Necropolis en Faithless Looting en de komst van Stoneforge Mystic is de nieuwe meta zich nog aan het vormen. Op de eerste dag werd ruim een derde van het veld ingenomen door vier decks: Burn, Tron, Jund en relatieve nieuwkomer “Whirza”; het deck rond Modern Horizons Mythic Urza, Lord High Artificer.

Ook op dag twee waren dit de meest gespeelde decks, waarbij Jund van deze vier de grootste sprong in aandeel maakte; van 8,8% naar 11,9%. Buiten deze vier maakte ook Dredge een opvallende stijging door; het aandeel steeg van 3,3% naar 6,0%. Het eerste deck rond Stoneforge Mystic stond op zaterdag op de zevende plek. U/W Stoneblade zakte op zondag een plekje naar de achtste positie, maar besloeg nog steeds ongeveer 4% van de meta.

Vijf maal top 32

Dredge was ook de keuze van Jesper Box. Hij vormde een team samen met Niels van de Sande (4C Whirza) en Brent Vos (Jeskai Stoneblade). De heren vormden ook een team op Pro Tour 25th Anniversary. Daar behaalden zij toen een 106e positie. Afgelopen zaterdagavond stonden zij echter zevende op de ranglijst, twee plaatsen achter het team van Van der Beek, Van Donselaar en Prosek. Beide teams hadden op dat moment maar één ronde verloren.

De zondag zou echter nog iets beter uitpakken voor het team van Vos, van de Sande en Box. Rondes negen tot en met twaalf werden allen gewonnen. Op dat moment waren zij het enige team met 33 punten. Plek twee was met 31 punten voor de Duitsers Gortzen, Plagge en Labahn. Zelfs met het verlies in ronde dertien konden ze alsnog met een draw in de laatste ronde een plek in de top 4 bemachtigen.

In de halve finale kwamen de heren nog een pittige tegenstander tegen. Drievoudig Grand Prix en Pro Tour winnaar Jérémy Dezani (Mardu Shadow) maakte zijn opwachting met zijn twee teamgenoten Laurent Cestaro (Burn) en Nicolas Chabriac (Bant Stoneblade). Status of niet; de Nederlanders konden wederom een win opschrijven.

In de finale werden de eindeloze Thopter tokens de heren echter te veel. Esther Trujillo (Jund), Ruben Perez (Whirza) en Joel Calafell (Whirza) gingen uiteindelijk met de beker naar huis. Een prachtige tweede plek werd hun deel! Hiermee kwalificeren ze zich tevens voor de allereerste Players Tour in februari 2020.

De volledige uitslag van de teams op dag twee vind je hieronder:

Uitslag GP Gent 2019

Op naar Utrecht!

Het volgende Europese MagicFest is van 11-13 oktober in ons eigen kikkerlandje. Utrecht is het terrein voor de Grand Prix in Throne of Eldraine Limited. Ook als je geen zin hebt om een groot competitief event te spelen is er genoeg te doen! Kijk voor meer informatie op de website van CFB Events.

Geef een reactie