Sterk Nederlands veld op GP Birmingham

Sterk Nederlands veld op GP Birmingham

Nederlanders houden van Modern. Het zijn regelmatig de best bezochte toernooien en er lopen veel experts van het formaat rond. Dat bleek ook weer dit weekend op GP Birmingham. De Modern Grand Prix tijdens het MagicFest trok 911 spelers. Velen vinden dat het formaat momenteel lijdt onder de aanwezigheid van Hogaak, Arisen Necropolis. Dat weerhield 29 Nederlanders er niet van af te reizen naar de West Midlands van onze westerburen.

MagicFest Birmingham

Splinters & Scales

En de pogingen die zei deden waren niet onverdienstelijk. Sterker nog, drie van hen haalden de top 16! De 20-jarige Arnhemmer Stan Splinter stond met zijn Hardened Scales na 15 Swiss rondes bovenaan de ranglijst. Hij verloor in twaalf ronden Modern slechts één maal. Samen met zijn twee byes op dag één was dat voldoende om in de vijftiende ronde te kunnen drawen met zijn tegenstander Abdullah al Alwadhi, de eerste speler uit het Midden-Oosten ooit die een GP top 8 op zijn naam schrijft.

Top 16 en verder

De twee andere Nederlanders in de top 16 waren Laurens van der Beek (10e) en Jimmy Pan (16e). Laurens had wederom een sterke finish na zijn top 8 op de Red Bull Untapped Qualifier in Brussel vorige maand.

Na de top 16 vielen nog vier Nederlanders die dollars op hun bankrekening mogen bijschrijven; Jacopo Bartollini, Ozan Birinci (in zijn derde Grand Prix ooit en eerste keer dag twee), Terrence Serraarens (de 2017 Dutch Open Players’ Champion) en Nick Bresser.

To Hogaak or not to Hogaak

Hogaak decks hadden wederom een sterke performance. Het relatieve aandeel in het veld verdubbelde van dag 1 naar dag 2 (van 10 naar ruim 20 procent). Zelfs Stan, die toch met 40 matchpunten na de Swiss-rondes bovenaan de ranglijst stond, was geen fan van de match-up. Channel Fireball stelde hem de vraag wat hij deed tegen Hogaak en hij antwoordde: “Huilen en hopen op medelijden van mijn tegenstander”. Het deck zou in de kwart finale zijn ondergang worden.

Gelukkig had niet iedereen de 8/8 trample voor nul mana in een hoesje gestopt. De dag twee meta bevatte een aantal interessante decks, waaronder Izzet Rhinos, meegebracht door Steven van Doesburg. Want waarom zou je op beurt twee 8 trample power in het spel brengen als dat op beurt één al kan. Hij deed een beknopte deck-tech:

Uitslag

De volledige uitslag van de Nederlanders op dag twee vind je hieronder:

GP Birmingham resultaten

De volgende Grand Prix in Europa is tijdens MagicFest Gent van 13-15 september. Het formaat is Team Modern. Dus maak je Modern deck compleet (let op dat er op 26 augustus nog een Banned & Restricted announcement is, dus wellicht wil je Hogaak, Arisen Necropolis vermijden) en breng twee vrienden mee voor twee dagen Modern mayhem. Natuurlijk kun je ook een van de vele side events spelen. Meer informatie vind je op de website van CFB Events.

Geef een reactie