Return of the Pro Tour

Return of the Pro Tour

In het weekend van 17-19 februari is het zover: Pro Tour Phyrexia! Tijdens MagicCon Philadelphia gaat een selectie van de beste spelers ter wereld strijden in de meest prestigieuze toernooiserie van Magic: The Gathering. Na een aantal jaar andere toernooivormen te hebben uitgeprobeerd zijn we terug bij de opzet zoals we die kende tot het einde van 2018. Geen computerschermen met Magic Arena, maar gewoon live Magic. Het beste van alles? Het wordt drie dagen lang live uitgezonden op Twitch!

Pro Tour Phyrexia 2023

Drie dagen high level Magic

De Pro Tour belooft drie dagen Magic op het hoogste niveau. Zo’n 250 spelers strijden om een prijzenpot van $ 500.000,-. Met zoveel op het spel, kun je verwachten dat deze spelers tot in de puntjes zijn voorbereid en hun beste spel zullen brengen.

De formaten die gespeeld worden zijn Phyrexia: All Will Be One Boosterdraft en Pioneer. Bij de boosterdraft volg je een door het coverage team gekozen speler en kijk je mee vanaf de eerste tot de laatste draft-pick. Vooral het volgen van de keuzemomenten tijdens zo’n draft maakt dit altijd mijn favoriete onderdeel van het toernooi.

Bij Pioneer is het de grote vraag hoe de meta eruit gaat zien. Pioneer ontstond vlak voor de pandemie en is nog nooit echt op dit niveau een toernooi-formaat geweest. Komen er spelers opdagen met spectaculaire nieuwe decks? Of lijkt het toch meer op de verwachte meta? Ook in het laatste geval is het kijken de moeite waard. Als je nog nooit Pro-level Magic hebt gezien, ga je bij het kijken de diepte van het spel en de strategieën pas echt waarderen!

Uitzendschema

Wizards of the Coast heeft een fantastisch coverage-team samengesteld om je door de drie dagen heen te loodsen. Het hele toernooi wordt fysiek gespeeld (tabletop), maar het team zal je helpen de matches te volgen. Alles is te zien via Twitch.tv/magic.

Pro Tour Phyrexia coverage team

Dag 1 – Vrijdag 17 februari vanaf 17:00 uur
– 3 ronden “ONE” boosterdraft, gevolgd door 5 ronden Pioneer
– Alle spelers met minimaal 12 matchpoints gaan door naar dag 2
– Elke ronde/match is best out of 3 games

Dag 2 – zaterdag 18 februari vanaf 17:00 uur
– 3 ronden “ONE” draft, gevolgd door 5 ronden Pioneer
– Wederom is elke ronde/match best out of 3 games.

Dag 3 – zondag 19 februari vanaf 15:00 uur
– Top 8 single elimination matches
– Elke match is best out of 5 games

Alle spelers met 27 matchpunten of meer plaatsen zich automatisch voor de volgende Pro Tour. De winnaar ontvangt $ 50.000,-

Volgende keer zelf meespelen?

Dit is de eerste Pro Tour in de nieuwe internationale tournooistructuur. Dus hoe hebben deze mensen zich gekwalificeerd? Ongeveer 20% van de spelers heeft zich gekwalificeerd via MTG Arena, maar ruim 60% van de deelnemers is gekwalificeerd via een tabletop Regional Championship. Voor de regio Europa/Afrika waar Nederland onder valt is dit het European Championship. De top 36 van dit toernooi heeft zich geplaatst voor de Pro Tour in Philadelphia. Als je via een Regional Championship Qualifier in lokale spellenwinkels een ticket weet te bemachtigen voor het European Championship kun jij dus ook een plek in de Pro Tour bemachtigen!

PT Philadelphia - kwalificatiewijze

Enthousiast geworden? Vind jouw volgende toernooi op de kalender! Op de pagina “events per toernooiserie” kun je direct selecteren op European Championship Qualifiers! Op dit moment is het even rustig met de lokale qualifiers, maar het qualifier seizoen voor de derde European Championship loopt nog tot 2 april. Het European Championship is van 9-11 juni in Athene.

Geef een reactie