Mythic Invitational: Magic voor serieus geld. Vanaf donderdag.

Mythic Invitational: Magic voor serieus geld. Vanaf donderdag.

Aanstaande donderdag tot en met zondag is de Mythic Invitational. Het is opgezet als promotie-toernooi voor MTG Arena en het eerste “high stakes” toernooi op de software. Het toernooi start donderdag, als onderdeel van PAX East in Boston; het grote game cultuur evenement aan de oostkust van de Verenigde Staten. Er zijn slechts 64 deelnemers. Prijzengeld? Eén miljoen dollar.

De deelnemers zijn:

  • 31 Magic Pro League (MPL) leden (1 MPL-lid mag niet deelnemen vanwege een diskwalificatie eerder dit jaar)
  • de 8 hoogst geklasseerde spelers van MTG Arena van afgelopen februari
  • 25 door Wizards of the Coast uitgenodigde spelers.

Die laatste categorie bestaat voornamelijk uit streamers met een grote “social media footprint” en overige bekende Magicers die geen onderdeel zijn van de MPL. Alle spelers die geen onderdeel zijn van de MPL worden “challengers” genoemd.

Mythic Invitational 2019 Logo

Formaat

Vier dagen lang (van donderdag 28 tot en met zondag 31 maart) wordt er Duo-Standard gespeeld. Dit is een speciaal voor dit evenement gecreëerd formaat, waarbij spelers twee Standard decks hebben opgegeven om te spelen (al dan niet verschillend van elkaar). Eén ronde is best-out-of-three games. In de eerste game wordt voor beide spelers random bepaald welk deck ze spelen. In de tweede game wordt gespeeld met het andere deck. Mocht er een derde game nodig zijn mogen beide spelers, onzichtbaar voor elkaar, kiezen welk deck ze spelen. Er wordt niet met een sideboard gespeeld. Je mag wel een sideboard toevoegen aan je decklijst, omdat er in Standard een aantal kaarten zijn die naar het sideboard verwijzen.

Uitzendschema

Dag 1, donderdag 28 maart 15:00-23:00 uur

Op de eerste twee dagen wordt de groepsfase gespeeld om te kwalificeren voor de zaterdag. Elke groep bestaat uit 16 spelers. Op donderdag start ’s ochtends (15:00 uur Nederlandse tijd) groep A. Er worden zogenaamde “double-elimination-flights” gespeeld. Dit betekent in normaal Nederlands dat je binnen je groep rondes tegen elkaar speelt, net zolang totdat je twee keer verloren hebt. De laatste vier spelers die over zijn, kwalificeren zich voor de zaterdag. Als groep A zijn ronden voltooid heeft, komt groep B aan de beurt.

Mythic Invitational 2019 Group A

In Groep A komen we meteen de enige Nederlandse deelnemer tegen. Thijs Molendijk is Hearthstone Pro, spelend voor het G2 Esports team. Je kunt zijn reguliere stream vinden op twitch.tv/thijs

Mythic Invitational 2019 Group B

Dag 2, vrijdag 29 maart 15:00-23:00 uur

De vrijdag volgt dezelfde structuur als de donderdag, maar nu voor groepen C en D.

Mythic Invitational 2019 Group C

Mythic Invitational 2019 Group D

Dag 3, zaterdag 30 maart 15:00-23:00 uur

De overgebleven zestien spelers, strijden op zaterdag tegen elkaar in dezelfde double-elimination toernooi structuur. Hier wordt bepaald wie de vier spelers zijn die op zondag mogen gaan strijden om de meeste knikkers.

Op het uitzendschema is wederom acht uur gereserveerd. Met de helft van de spelers ten opzichte van de voorgaande dagen kun je dus verwachten dat van elke match uitgebreid verslag wordt gedaan.

Dag 4, zondag 31 maart 16:30- 17:15 uur (zomertijd)

De eerste drie kwartier van de zondag is gereserveerd voor het War of the Spark panel. Nieuwsgierig naar de nieuwste Magic set? Tijdens dit panel wordt gesproken over het ontwerp van de set, wordt er een nieuwe trailer gepresenteerd en worden er 16 kaarten onthuld!

Zondag vanaf 17:30 uur, top 4

Bijna de helft van het miljoen aan prijzengeld wordt verdeeld op de zondag. Twee halve finales. Eén finale. De winnaar gaat naar huis met $250.000,-

Wordt de winnaar een Pro Magic speler? Wordt het een challenger? Hoe gaat het formaat uitpakken? Wat heeft Brian Kibler aan? Dat en nog veel meer: vanaf donderdag. Veel kijkplezier!

De Mythic Invitational vanaf PAX East in Boston is live te volgen via twitch.tv/magic

Geef een reactie