‘Win-and-ins’ voor dag 2 doen Nederlanders de das om tijdens GP Bilbao

‘Win-and-ins’ voor dag 2 doen Nederlanders de das om tijdens GP Bilbao

Spanje is gastland van het derde MagicFest in Europa in 2019. In drie dagen tijd worden er naast de Modern GP Bilbao honderden toernooien gespeeld, voor elk niveau en in elk formaat.

Mythic Championship Qualifier

Eén van die side events was een serieuze: rond de 260 spelers deden op vrijdag mee aan een zogenaamd Mythic Championship Qualifier (MCQ). Onder hen was Roald Smet. Hij won met zijn mono-groen Tron deck de MCQ en plaatste zich daarmee voor het Mythic Championship in Barcelona later dit jaar.

Mono G Tron - Roald Smet

Creatures (6)
x Walking Ballista
x World Breaker
x Wurmcoil Engine

Spells (35)
x Ulamog, the Ceaseless Hunger
x Karn Liberated
x Ugin, the Spirit Dragon
x Ancient Stirrings
x Sylvan Scrying
x Chromatic Sphere
x Chromatic Star
x Expedition Map
x Relic of Progenitus
x Oblivion Stone
Lands (19)
x Horizon Canopy
x Ghost Quarter
x Sanctum of Ugin
x Urza's Mine
x Urza's Power Plant
x Urza's Tower
x Forest

Sideboard (15)
x Nature's Claim
x Surgical Extraction
x Thought-Knot Seer
x Thragtusk
x Life from the Loam
x Spatial Contortion
x Grafdigger's Cage

Grand Prix dag 1

Op zaterdag kwamen 1615 spelers naar het Bilbao Exhibition Centre voor 9 ronden Modern constructed. Onder hen veertig Nederlanders. Twaalf van hen hoefden pas in de derde ronde hun tegenstander op te zoeken, dankzij twee verworven byes. Dertien Nederlanders hadden één bye en de overige vijftien moesten in de eerste ronde meteen aan de bak.

Iedereen die minimaal zes ronden wint op dag één gaat door naar dag twee. Aan het eind van de voorlaatste ronde hadden Laurens van der Beek, Sepp Jansen, Nicolas Komanski, Julien Nuijten en Rob van der Steenhoven de benodigde wins om door te gaan. Achter hen waren er elf spelers die in ronde negen gingen spelen voor de zesde overwinning van de dag. Van deze elf lukte dat …. niemand.

Slechts vijf spelers van de veertig haalden dus dag 2. Een conversieratio van 12,5% is ongekend laag voor een collectief van Nederlandse spelers, maar het niet kunnen verzilveren van 11 win-and-ins speelt daar natuurlijk een grote rol in. Laurens van der Beek was op dat moment koploper met 24 punten (een 8-1 record). Alleen de Italiaan Andrea Di Bartolomei wist de Leiderdorper in de vierde ronde te verslaan.

Grand Prix dag 2

De tweede dag verloopt zeer voorspoedig voor twee van de vijf Nederlanders. Julien Nuijten en Nicolas Komanski winnen beide vijf van de zes ronden. Beide heren hadden op de eerste dag 6 ronden gewonnen. Julien heeft in ronde 12 nog een draw tegen de Portugees Joao Russo, waardoor hij de hoogstgeklasseerde Nederlander wordt. Met 34 punten eindigt de oud wereldkampioen op een 38e plek. Koploper van dag 1, Laurens van der Beek, wint de helft van zijn rondes op de zondag en eindigt negen plaatsen achter hem.

Eindstand

Het is een kort lijstje, maar de volledige eindstand van de spelers van dag 2 is als volgt:

De volgende Europese Grand Prix vindt plaats tijdens MagicFest Londen, op 26-28 april. Het formaat is War of the Spark limited. De release van deze set is officieel pas op 3 mei. Tijdens dit MagicFest wordt ook het tweede Mythic Championship van 2019 gespeeld. Voor meer informatie kijk op de website van CFB Events.

Geef een reactie