Uitslag GP Barcelona: Jelco Bodewes heeft Gold Level binnen handbereik

Uitslag GP Barcelona: Jelco Bodewes heeft Gold Level binnen handbereik

Dertien Nederlanders waren nog in de race op dag 2 van het Modern main event op Grand Prix Barcelona.De beste finish was voor Jelco Bodewes, met een 18e plek uit 1547 deelnemers.

Jelco had al 31 Pro Points en schrijft er met deze finish 3 bij. Hij is nu 3 Pro Points verwijderd van Gold Level status. Het is voor het eerst in dit Pro Tour seizoen (dat nog tot 16 september duurt) dat hij Pro Points op een GP binnenhaalt; al zijn 31 punten waren afkomstig van de laatste drie Pro Tours. (PT Ixalan 15 punten, PT Rivals of Ixalan 10 punten en PT Dominaria 6 punten). Met 33 wins en 15 losses op de Pro Tours van het huidige seizoen heeft hij een win-rate van 68,75%; een waanzinnige prestatie op dat niveau!

Het Gold level is nu binnen handbereik. Jelco is gekwalificeerd voor de 25th Anniversary Pro Tour in Minneapolis en voor deelname aan een Pro Tour krijg je minstens 3 punten. In theorie hoeft hij alleen op te komen dagen om het level binnen te hengelen, maar met een prijzenpot voor deze speciale jubileum Pro Tour van $850.000,- zal hij wellicht proberen om wederom hoog te eindigen. Dat kan deze keer alleen niet in zijn eentje; het is een Team Pro Tour, waarbij drie spelers per team afzonderlijk Standard-, Modern-, en Legacy constructed gaan spelen. Er ligt $150.000,- klaar voor het winnende team.

Ongeacht de uitkomst van de 25th Anniversary Pro Tour, kwalificeert Jelco zich met de status van Gold Level Pro automatisch voor alle Pro Tours van volgend jaar en heeft hij recht op drie byes bij elke Grand Prix, één meer dan op Silver Level.

Niels Molle, die na Thomas Hendriks en Jelco Bodewes op de derde plaats staat in de Nederlandse Pro Points ranglijst, kwam in Barcelona net te kort. Met 27 match points (9 wins) viel hij net buiten de puntentoekenning. De huidige Gold Level Pro blijft na het weekend staan op 25 Pro Points en heeft nog 12 punten te gaan om zijn huidige status in het najaar te kunnen behouden.

Frank van Houten was onder Jelco de best presterende Nederlander met een 11-4 finish, goed voor $250,- en zijn eerste twee Pro Points van dit seizoen. Eén Pro Point werd toegekend aan de vijf Nederlanders met een 10-5 finish: Marnic Thur, Leo van Gent, Sepp Jansen, Alex Rutten en Dave Weijgertse.

De volgende Europese Grand Prix is in Turijn, in het weekend van 27-29 juli. Het formaat is Core Set 2019 Limited.

Geef een reactie