Twee maal Nederlandse inbreng in top 16 GP Liverpool

Twee maal Nederlandse inbreng in top 16 GP Liverpool

Als je op de staatstelevisie bij EenVandaag enkele maanden geleden claimt dat je soms wat euro’s verdient met Magic, is het toch fijn dat je dat een korte tijd daarna nog eens realiseert. Niels Molle werd samen met zijn teamgenoten Piotr Glogowski en Joao Choca zesde op Grand Prix Liverpool. Het team won hiermee $2100,-. 

GP Liverpool 2018

Team Unified Modern

In Liverpool werd dit weekend Team Unified Modern gespeeld. Dit betekent dat je met teams van drie spelers drie constructed Modern decks bouwt, waarbij als één van de drie een bepaalde kaart speelt, deze niet meer in de decks van de andere twee teamleden gespeeld mag worden. De keuze van de decks is dus interessant. Gelukkig zijn in Modern genoeg goede lineaire strategieën te vinden, waarbij de kaarten tussen de decks nauwelijks tot geen overlap hebben.

Er deden 24 volledig Nederlandse teams mee op GP Liverpool. Daarnaast waren er 5 teams met gemengde nationaliteiten met een Nederlands teamlid, waaronder het team van Niels Molle.

Molle / Glogowski / Choca

Het team van Niels Molle koos voor White-Blue Control, Ironworks Combo en Dredge. Drie decks met totaal verschillende invalshoeken (afgezien de graveyard overlap tussen Ironworks en Dredge).

White-Blue Control - Niels Molle

Planeswalker (4)
Jace, the Mind Sculptor
Teferi, Hero of Dominaria

Creature (4)
Snapcaster Mage
Vendilion Clique

Sorcery (11)
Terminus
Serum Visions
Ancestral Vision
Timely Reinforcements
Oust

Instant (14)
Path to Exile
Logic Knot
Mana Leak
Spell Snare
Opt
Hieroglyphic Illumination
Cryptic Command
Negate

Enchantment (2)
Search for Azcanta
Detention Sphere

Land (25)
Hallowed Fountain
Flooded Strand
Island
Plains
Glacial Fortress
Mystic Gate
Field of Ruin
Celestial Colonnade
Sideboard (15)
Vendilion Clique
Negate
Timely Reinforcements
Oust
Baneslayer Angel
Ceremonious Rejection
Disdainful Stroke
Dispel
Rest in Peace
Spell Queller
Stony Silence
Supreme Verdict

Aan het begin van de tweede dag waren er slechts twee teams ongeslagen. Na de eerste ronde van deze dag stonden Niels en zijn teamgenoten glorieus bovenaan de ranglijst met 9-0. Helaas verliep de rest van de dag moeizamer. Van de overige zes matches konden er nog twee worden bijgeschreven. Eén win extra, of zelfs een draw, was genoeg geweest om ze de top 4 in te loodsen. Bij een Team Grand Prix wordt er na de Swiss-rondes een play-off gespeeld tussen de laatste vier teams, in tegenstelling tot een top acht bij individuele toernooien.

Player(s) of the Year versus the Dutch

Het eerste volledig Nederlandse team (Jesper Box, Danny de Rooij en Tom Theijssen) komen we tegen op de 16e plaats. Ook voor hen verliep de eerste dag zeer voorspoedig. Met een totaal van 21 match points (een 7-1 record) hadden de heren een mooi uitgangspunt voor de zondag.

Hoogtepunt van dag 1 moet ongetwijfeld ronde 8 geweest zijn. Niemand minder dan Seth Manfield, Luis Salvatto en Francisco Sifuentes zaten aan de andere kant van de tafel. Manfield en Salvatto streden iets meer dan een maand geleden in een play-off tegen elkaar voor de Player of the Year title, waar Salvatto aan het langste eind trok.

Het team van de Player (en Runner-up) of the Year moest voor de tweede maal die dag een loss opschrijven tegen Nederlanders, in ronde 5 streden ze tegen het team van Hermans, Van Den Bogaard en Meijers en ook die mogen de komende tijd opscheppen over hun winst tegen deze grootheden. Het zouden de enige losses zijn voor het team van Manfield en Salvatto op dag 1; ze eindigde de dag met een 6-2 record. 

Eindstand

Hieronder de volledige ranking van de Nederlandse teams die dag 2 hebben gespeeld:

GP Liverpool - eindstand dag 2

De volgende Grand Prix is in het weekend van 11-13 januari 2019 tijdens MagicFest Praag. Het formaat is Ultimate Masters Limited. Kijk voor meer informatie op de website van CFB Events

1 reactie

Geef een reactie