Topresultaten voor Dutchies

Topresultaten voor Dutchies

Mijn leefwereld is wat stoffig momenteel door een verbouwing thuis; vandaar dat er geen artikelen zijn geweest over GP Lyon en Mythic Championship VI. Maar ik wilde twee resultaten toch niet onbenoemd laten! Vandaar een kort berichtje voor de geschiedschrijving.

GP Lyon

In Lyon werd Standard gespeeld. Er waren 944 deelnemers onder wie 14 Nederlanders. Onder die 14 was de grote winnaar Philip van Donselaar! Gehuld in een Magic United shirt behaalde hij de top 8. Daar sneuvelde hij in de kwartfinale tegen de uiteindelijke winnaar Antoine Lagarde. Zijn aandeel in de prijzen was $1.000 en een Players Tour kwalificatie, al had hij die laatste een week ervoor ook al in een PTQ gewonnen!

De scores van de Nederlanders die dag twee haalden zie je hieronder:

GP Lyon 2019 eindstand

Mythic Championship VI

Afgelopen weekend was het vierde en laatste tabletop Mythic Championship van 2019, getiteld Mythic Championship VI. Dat is zeer verwarrend, maar gelukkig gaat dat volgend jaar op de schop. Drie weken ervoor was Mythic Championship V op MTG Arena en over amper drieëneenhalve week is MCVII, de derde en laatste op Arena dit jaar. Op een of andere manier zijn we in een situatie beland met drie MC’s in zeven weken tijd, maar dat maakt de inzet niet lager.

Vier Nederlanders waren aangeschoven in Richmond, Virginia voor 16 ronden Throne of Eldraine draft en Standard. Het werd zoals verwacht een groot Oko, Thief of Crowns festijn. Ongeveer twee derde van de 494 decks speelde de kaart, en zes van de acht decks in de top 8 waren Oko decks.

Geen Oko’s voor Thomas Hendriks. Hij nam Selesnya Adventures mee naar Richmond en dat leverde een fantastische 16e plek op voor $6000,-

Creature (25)
Faerie Guidemother
Giant Killer
Shepherd of the Flock
Venerated Loxodon
Edgewall Innkeeper
Lovestruck Beast
Questing Beast

Sorcery (4)
Flower // Flourish

Instant (8)
Raise the Alarm
Unbreakable Formation
Once Upon a Time
March of the Multitudes

Enchantment (3)
Conclave Tribunal

Land (20)
Castle Ardenvale
Forest
Plains
Temple Garden
Sideboard (6)
Questing Beast
Devout Decree
Gideon Blackblade
Glass Casket
Knight of Autumn
Veil of Summer

De eindklassering van de Nederlanders op MCVI is als volgt:

Eindstand MCVI 2019

Het MTG Arena Mythic Championship VII is van 6-8 december in Long Beach California en is drie dagen live te volgen via Twitch.

De volgende Europese Grand Prix is tijdens MagicFest Bologna. Het formaat is Legacy. Meer informatie vind je op de website van CFB.

Geef een reactie