Ok, we zijn terug. Soort van.

Ok, we zijn terug. Soort van.

Live Magic evenementen zijn terug! In deze fase van de pandemie worden er voorzichtig wat toernooien georganiseerd. Vooral FNM’s en kleine wekelijkse toernooien komen langzaam weer van de grond. Met minder mensen en op goed ingerichte (en hopelijk goed geventileerde) plekken. Als je gaat, informeer jezelf goed over de richtlijnen van de locatie en houd rekening met je medemens. Deze fase van de pandemie zijn we goed doorgekomen, maar we willen voorkomen dat we straks weer terug zijn bij af. Dus draag je steentje bij; omarm dat we weer live kunnen Magicen maar doe dit verantwoord.

Spellenhuis COVID maatregelen

Untap.nl stond, zoals je wellicht gemerkt hebt, ook op een laag pitje. Er waren geen evenementen en het aantal bezoekers nam dus ook drastisch af. Voor mij persoonlijk niet echt een situatie om naast het thuiswerken met twee kinderen veel content te produceren. Nu de evenementen weer langzaam op gang komen zal ook de activiteit hier weer langzaam toenemen.

Kalender

De kalender wordt zo goed als mogelijk bijgewerkt voor de huidige situatie. Elke week worden wel wat nieuwe evenementen geplaatst. Als er niks over covid-19 maatregelen vermeld staat, check dan altijd even goed bij de locatie of het evenement doorgaat. Er stonden een aantal wekelijkse evenementen voor lange tijd ingepland, waarbij het nog niet altijd zeker zal zijn dat ze doorgaan.

Discord en Discourse forum

We bieden een aantal platforms aan voor interactie. Er is een Discourse forum, waar je kunt reageren op artikelen die op de site worden geplaatst en je eigen berichten kunt plaatsen; en er is een Discord, waar je kortere interactie kunt hebben binnen verschillende themakanalen. Beide zijn opgezet met het idee dat het handig kan zijn, maar het blijkt dat veel mensen al voldoende sociale interactie vinden in hun eigen Whatsapp groepen, Facebook-pagina’s, etc.

Het aantal berichten in de Discord is laag, dus er is weinig noodzaak om veel kanalen te hanteren.
De Discord zal voorlopig worden teruggeschroefd naar één kanaal getiteld “general discussion”. Alle berichten kunnen daar geplaatst worden. Mocht in de toekomst blijken dat activiteit toeneemt kunnen er altijd weer kanalen bijkomen. Ik heb een korte tutorial voor het gebruik van de Scryfall bot vastgemaakt in het kanaal.

Scryfall Discord Bot

Het forum wordt ongewijzigd voortgezet. De indeling heeft daar meer de vorm van “labels” en alle berichten konden sowieso al chronologisch weergegeven worden. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er op artikelen die op de site geplaatst worden publiekelijk gereageerd kan worden. Aanmelden met je Facebook account werkt momenteel even niet (dat moet ik nog fixen) maar aanmelden met je Google-, Twitter- of Discord account werkt nog (evenals aanmelden met een specifieke forum login met je eigen emailadres mocht je daarvoor kiezen).

Grand Prix en Players Tour

Julie zijn gewend dat er na een PT-weekend of Grand Prix tijdens een Europees MagicFest een artikel werd geplaatst met de prestaties van de Nederlanders. Dat houdt voorlopig op. Alle live evenementen zijn gecanceld en online is het een stuk lastiger om informatie over Nederlandse deelnemers te verzamelen.
We gaan kijken naar andere ideeën voor berichten die meerwaarde hebben voor de Nederlandse community.

MagicFest Utrecht 2019

Untap is nooit een plek geweest om veel nieuwsberichten op te kopiëren. Er zijn genoeg plekken op het web waar je nieuws sneller en vollediger kunt vinden. Soms vind ik zelf dat iets wat meer aandacht mag hebben en plaats ik er iets over, maar over het algemeen moet het wel iets specifieks toevoegen voor de Nederlandse community.

Komende maanden

De ontwikkeling van het virus zijn de afgelopen dagen weer zorgwekkend. Draag alsjeblieft je steentje bij aan het voorkomen van verspreiding. De vrijheden die er nu zijn willen we niet wederom moeten inleveren. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor het voortbestaan van je lokale spellenwinkel. De tijd tot een vaccin zullen we met z’n allen zo goed mogelijk moeten overbruggen.

Voor nu, iedereen veel plezier gewenst op de toernooien die georganiseerd worden! Bekijk ze op de kalender.

Geef een reactie