Legacy European Championship - Napels

fri24mayAll Daysun26Legacy European Championship - Napels3-daags festival met het Europees kampioenschap!FormatDraft,Sealed,Standard,Pioneer,ModernRules Enforcement LevelCasual,Regular,CompetitiveEvent SeriesWPN Qualifier (WPNQ) / European Championship Qualifier (ECQ),Legacy Magic Showdown (LMS) / European Championship (LEC) Event Organized ByLegacy

Event Details

Elke vier maanden is er een European Championship. Net als de Legacy Magic Showdowns (LMS) is dit een 3-daags festival georganiseerd door de Italiaans organisator “Legacy”.

Op de dag voorafgaand aan het European Championship wordt er nog een qualifier georganiseerd (de zogenaamde Last Chance Qualifiers) om je te plaatsen voor het Europees kampioenschap. Tevens zijn er side events, shops, speciale promo’s en artists die komen signen! Of je nu competitief wilt Magicen of gezellig met vrienden wilt genieten van alles Magic, er is voor ieder wat wils!

Last Chance Qualifiers (LCQ)

In het weekend van het European Championship is nog maar één mogelijkheid om je nog te plaatsen voor het Europees kampioenschap van dit seizoen. Dit toernooi wordt gehouden op de eerste dag van het festival:

  • De Last Chance Qualifier (een toernooi zonder limiet op aantal spelers, waarbij de top 16 zich plaatst voor het European Championship dat de dag erop begint)

Classic Qualifier (CQ)

Op de zondag van het Europees Kampioenschap is een kwalificatietoernooi waar je je alvast kunt kwalificeren voor het volgende Europees Kampioenschap.

  • Classic Qualifier (een toernooi voor maximaal 256 spelers, waarbij de top 8 zich plaatst voor het European Championship van het volgende seizoen)

Er zijn drie European Championships per jaar. Elke kwalificatie-ronde is vier maanden. Er zijn twee reguliere LMS’en gevolgd door het European Championship zelf. Lees meer over de competitieve toernooistructuur hier.

Napels

In Napels zijn de volgende hoofdtoernooien:

Last Chance Qualifier – Standard
European Championship (qualified players only) – Standard
Classic Qualifier – Nog niet aangekondigd

De top 36 van het European Championship plaatst zich voor de Pro Tour. Beide finalisten plaatsen zich daarnaast direct voor het World Championship!

Kijk voor het volledige programma en koop je tickets hier.

Napels is de laatste stop van dit seizoen.

  • LMS Praag, 22-24 maart 2024
  • LMS Bologna, 26-28 april 2024
  • LEC (European Championship & last chance qualifiers) Napels, 24-26 mei 2024

Organizer

Legacy

info@legacyeuropeantour.com

Learn More

Time

may 24 (Friday) - 26 (Sunday)