Ben jij uitgenodigd voor Red Bull Untapped?

Ben jij uitgenodigd voor Red Bull Untapped?

Gisteren zijn de eerste uitnodigingen voor de Red Bull Untapped series verstuurd. Red Bull Untapped is een (vooralsnog) eenmalige Magic toernooiserie met vier kwalificatietoernooien en één top 8 finale. De finale is in de Red Bull Gaming Sphere in Londen. Van de kwalificatietoernooien zijn er twee online op MTG Arena en twee offline in Florence en Brussel. De totale prijzenpot voor het event is $200.000,-.

Red Bull Untapped

Vier kwalificatietoernooien

Alle vier de kwalificatietoernooien zijn gemaximeerd op 256 deelnemers. Deelname is gratis en iedereen kon zich inschrijven. Inschrijvers werden ingedeeld in categorieën op basis van bijvoorbeeld aantal Twitch volgers, of je in de regio woont, etc.. Per indelingscategorie werd er geloot. De deelnemers zijn dus een mooie mix van bekende en minder bekende spelers. Alle genodigden hebben inmiddels een bevestiging ontvangen dat ze zijn ingeloot. Andere inschrijvers die niet zijn ingeloot hebben alleen nog kans op deelname als de huidige selectie hun deelname niet bevestigd.

De MTG Arena toernooien zijn best-of-3 Standard, met een groepsfase en een single elimination fase. De offline toernooien zijn drie ronden Modern Horizons Sealed, gevolgd door vijf ronden Modern plus een top 8. Kom meer te weten over Modern Horizons in de laatste Studio Magic podcast. Er wordt tijdens de offline kwalificatietoernooien gespeeld met de nieuwe London Mulligan regel, die op 5 juli officieel wordt ingevoerd voor alle formaten.

Expected value

De expected value voor deelnemers van het toernooi ligt beduidend hoger dan voor bijvoorbeeld een Grand Prix. Er is gemiddeld 236 euro aan prijzen per deelnemer. De twee finalisten plaatsen zich voor de top 8 finale, waar nogmaals $60.000,- wordt verdeeld. Als je de expected value van deze Londense finale zou meerekenen in het qualifier toernooi in Brussel, kom je op 295 euro per deelnemer. En wie weet, misschien open je wel iets leuks in je zes boosters Modern Horizons. Ter vergelijk: de expected value van de laatste Europese Modern Grand Prix in Bilbao eerder dit jaar was, na aftrek van het deelnamegeld, 29 euro negatief.

Red Bull Untapped prize payout

Live streams

De top 8 finale van Red Bull Untapped wordt live gestreamd op het Twitch kanaal van Red Bull (twitch.tv/redbull). Wat opvallend is, is dat ook de twee offline kwalificatietoernooien in Florence en Brussel worden gestreamd via dit kanaal. Dus ondanks dat er ook twee MTG Arena qualifiers zijn, kiest men ervoor om offline Magic te tonen op het officiële Red Bull kanaal. Straks staan tussen de video’s van Clash Royale, League of Legends, en Tekken 7 en World of Warcraft dus ook video’s van tafels met papieren kaarten.

Het is afwachten of zij de verslaglegging volledig in handen leggen van Tournament Center (de betrokken traditionele toernooi-organisator) of zij daar zelf het grootste deel van oppakken. Persoonlijk hoop ik op het laatste. Tournament Center organiseerde vroeger veel Europese Grand Prix’s en deze werden over het algemeen goed beoordeeld. Coverage was toen echter nog in handen van Wizards. De enige grotere toernooi-serie die ze momenteel in eigen hand hebben is de Cardmarket Series. De reacties op de organisatie van die toernooien zijn wisselend.

Het uitzendschema op twitch.tv/redbull is als volgt:

Zaterdag 6 Juli – 09:30 uur
Offline Qualifier Florence

Zaterdag 7 Juli – 09:30 uur
Offline Qualifier Brussels

Zondag 4 Augustus – 19:00 uur
Top 8 Finale vanuit de Red Bull Gaming Sphere in Londen

Twitch

Last minute qualifiers

Er worden verspreid over Europa ook nog een paar toernooien georganiseerd door spellenwinkels, waarmee je een ticket kunt winnen voor de offline qualifiers. Dit zijn dus “last minute qualifiers voor de Red Bull Untapped qualifiers”, maar de prijzenpot van de qualifier waar je je voor plaatst is groter dan menig hoofdtoernooi, dus vergeet de benaming maar gewoon.

De volgende data zijn bekendgemaakt om alsnog een ticket voor Brussel te bemachtigen. Vooralsnog zijn er geen last minute qualifiers in Nederland en het is maar de vraag of dat nog gaat gebeuren.

15/06 – Taverna Del Gargoyle (Napoli, Italy)
16/06 – Outpost Brussels (Brussels, Belgium)
16/06 – Edinorog Ekaterinburg (Yekaterinburg, Russia)
22/06 – Demo-Spel (Leuven, Belgium)
29/06 – Joshua Tree Games (Boom, Belgium)
30/06 – Chaos Cards Tabletop Gaming Centre (Folkestone, UK)
30/06 – Magic Bazar (Paris, France)
30/06 – Coliseum Cards (Staffordshire, UK)

Untap Discord

Voor een toernooi met serieuze prijzen wil je je wellicht goed voorbereiden. Misschien wil je dit ook samen met anderen doen. Zowel voor de trip (de start van de Tour de France is in datzelfde weekend in Brussel dus het is druk) als voor de beste strategieën. Niet alle genodigden voor het toernooi zullen elkaar kennen, dus teams vormen en elkaar vinden kan lastig zijn.

Om die redenen zijn er voor gekwalificeerden (en geïnteresseerden die willen helpen) discussiekanalen beschikbaar op de Untap Discord. Gebruik de link hieronder en je hebt direct toegang.

https://discord.gg/xyvuzgJ

Discord

Veel succes!

Alle gekwalificeerden heel veel succes gewenst! Dat jullie maar allemaal in het bovenste kwart van het deelnemersveld mogen eindigen!

1 reactie

Geef een reactie