Twee keer top 8 in Brussel

Twee keer top 8 in Brussel

Brussels Expo was het terrein voor de eerste Players Tour en Grand Prix double-header. Op donderdag gingen de deuren al open voor de eerste actie.

Players Tour

Er deden 384 spelers mee aan de eerste Europese sessie van de Players Tour. De voormalige Pro Tour (of tabletop Mythic Championship zoals het tijdelijk heette) is tegenwoordig opgesplitst in twee niveau’s; de regionale versie met evenementen op drie continenten, en de “Players Tour Finals” (voor meer info, lees de uitgebreide info hier).

Players Tour Europe

Tien Nederlanders deden mee aan het eerste Pro-Level Pioneer event (gelijktijdig met PT Nagoya). Op het programma stond Theros: Beyond Death-Draft en Pioneer Constructed. Doel van de eerste dag: behaal een record van 5-3 of beter.
Dat bleek niet eenvoudig: geen van de Nederlanders, met uitzondering van Brent Vos, wist meer dan vier wins te behalen. Brent behaald op dag één zelfs 20 matchpunten en stond op dat moment 11e op de ranglijst; een zeer mooi uitgangspunt voor dag twee!

De tweede dag had dezelfde structuur: drie ronden Draft, gevolgd door vijf ronden Pioneer. Het werd een spannende dag voor Brent; aan het einde van de voorlaatste ronde stond hij met 35 punten op een 6e plek op de ranglijst. Spelers tot en met plek 19 hadden echter 33 punten of meer, dus er zou gestreden moeten worden voor een top 8 plek. Een win op tafel 1 van de Spanjaard Juan Jose Rodriguez Lopez bezegelde zijn plek in de top 8.

Brent Vos

Brent zou het schoppen tot de halve finale, waar hij met zijn Lotus Breach deck zou stuitten op het Sultai Delirium in de handen van Joel Larsson; de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Omdat hij in de Swiss rondes een hogere ranking had dan Paulo Vitor Damo da Rosa, de andere verliezend halve finalist, werd hij derde op het toernooi; goed voor $20.000,-, een invite voor de Players Tour Finals in Houston van 24-26 april en alweer een 70% invite voor een volgende Players Tour. In de PT finals wordt $250.000,- verdeeld, over ongeveer 120 deelnemers.

Brent Vos – Lotus Breach

Creatures (15)
Arboreal Grazer
Fae of Wishes
Satyr Wayfinder
Thassa's Oracle
Vizier of Tumbling Sands

Spells (19)
Hidden Strings
Pore Over the Pages
Strategic Planning
Sylvan Scrying
Blink of an Eye
Dig Through Time

Enchantments (3)
Underworld Breach
Lands (23)
Blast Zone
Botanical Sanctum
Breeding Pool
Forest
Lotus Field
Sheltered Thicket
Temple of Mystery
Thespian's Stage
Yavimaya Coast

Sideboard (15)
Underworld Breach
Anger of the Gods
Jace, Wielder of Mysteries
Lost Legacy
Natural State
Return to Nature
Supreme Verdict
Thought Distortion
Tome Scour
Ugin, the Spirit Dragon
Unravel the Aether

Grand Prix

Naast de Players Tour was er nog een “regulier” main event, eveneens in het Pioneer formaat. Een duizelingwekkende 1663 spelers had zich ingeschreven, waarvan 140 Nederlanders. Gezien de nabijheid van Brussel bij Nederland, valt dat aantal misschien nog wel een beetje tegen. Maar Grand Prix’s zijn niet goedkoop en de reële verwachte waarde is meestal niet al te hoog.

Na acht ronden hadden 18 landgenoten, met Charly Traarbach als lijstaanvoerder, genoeg matchpunten verzameld om de negende ronde op die dag nog te mogen spelen. Vier van hen, Stefan Beerens, Ron Timmermans, Philip van Donselaar en Claes de Graaf hadden na de negende ronde een 8-1 record.

Op dag twee volgde nog zes Swiss rondes. Claes de Graaff had al een goed uitgangspunt en was de enige Nederlander die een 5-1 record wist te behalen. Goed genoeg voor een top 8 klassering.

Uiteindelijk zou hij pas stranden in de finale. Ondanks de positieve matchup van zijn rode aggro deck tegen het Dimir Invirter deck van Carlos Moral trok hij helaas aan het kortste eind.

Claes wint met zijn tweede plaats $3.500,- en kwalificeert zich met zijn finaleplaats voor de tweede regionale Players Tour van 2020. De Europese editie is in Kopenhagen van 1-3 mei. Daarnaast kan hij alvast een 50% fractional invite voor een toekomstige PT bijschrijven, mits hij deze binnen dit of het volgende seizoen genoeg kan opsparen voor een volledige invite.

De resultaten van alle Nederlanders op dag twee vind je hieronder:

GP Brussel 2020 eindstand

Het volgende MagicFest is in Lyon van 6-8 maart. Het formaat van de Grand Prix is Standard. Voor meer informatie kijk op de website van CFB Events.

Geef een reactie