Mythic Championship VII – de race voor MPL 2020 en het World Championship

Mythic Championship VII – de race voor MPL 2020 en het World Championship

Vandaag (6 december) start Mythic Championship VII in Long Beach, Californië. Het laatste Mythic Championship van 2019. Vrijdag, zaterdag en zondag kun je vanaf 18.00 uur inschakelen op Twitch.tv/magic voor een live verslag. Waarom zou je kijken en waar spelen ze voor? Ik vond het officiële artikel onleesbaar, dus ik heb het even voor jullie samengevat.

Mythic Championship VII

Waarom zou ik kijken?

Vijf redenen:

 1. Competitief Magic op het hoogste niveau (altijd awesome)
 2. Dit weekend wordt bepaald wie volgend jaar lid blijft van de Magic Pro League (MPL) en wie er degradeert naar de nieuwe Rivals League
 3. Er wordt gestreden om de laatste plekken voor het World Championship
 4. Standard evolueert na de recente bans: welke decks zijn het tofst?
 5. Het toernooi wordt gehouden op MTG Arena, dus ook als je minder bekend bent met alle kaarten en interacties, is het toernooi goed te volgen!

Kwalificatie Magic Pro League 2020

De MPL in 2020 wordt gevormd door:

  • 20 van de huidige 32 MPL spelers
  • 4 niet-MPL spelers (“challengers”) met de meeste Mythic punten

Op dit moment heeft de MPL 32 spelers. In 2020 wordt deze League gesplitst in 24 spelers voor de MPL ($50.000,- per jaar aan appearance fees) en daaronder 46 spelers in de Rivals League ($ 20.000,- per jaar aan appearance fees). Lees er hier meer over.

Van de huidige MPL spelers kunnen er 20 door naar 2020. De laatste 4 worden ingevuld door de spelers buiten de MPL (dit jaar nog “Challengers” genoemd) met de meeste Mythic Points.

Onderstaande Mythic Points zijn dit weekend te verdienen. Er zijn 67 deelnemers dit weekend, dus iedereen ontvangt sowieso 11 punten.

Mythic Points te verdienen op het Mythic Championship

Huidige MPL – top 20 gaat door naar MPL 2020
Negen spelers (Javier Dominguez, Márcio Carvalho, Seth Manfield, Andrea Mengucci, Jean-Emmanuel Depraz, Lee Shi Tian, Brian Braun-Duin, Paulo Vitor Damo da Rosa en Reid Duke) hebben hun MPL-spot voor 2020 verzegeld. Zij zijn niet meer in te halen. De overige MPL-leden strijden voor de resterende elf plekken. Iedereen op de ranglijst van plek 10 t/m plek 30 maakt nog kans om de laatste slots in te vullen! Bekijk de ranglijst hier.

Challengers – de laatste 4 MPL 2020 spots
De vier “niet-MPL” spelers, in 2019 nog “challengers” genoemd, met de meeste Mythic Points kwalificeren zich voor de MPL in 2020.

Ranglijst Challengers die kans maken op een MPL slot voor 2020

Luis Scott-Vargas speelt dit weekend niet mee en wordt dus sowieso ingehaald door Chris Kvartek (alle spelers krijgen al elf punten voor deelname). Hij speelt dus volgend jaar dus in de Rivals League. Gabriel Nassif moet een diepe run maken in het toernooi om een kans te maken, en Stanislav Cifka moet het hele toernooi winnen voor een plek in de MPL.

Kwalificatie World Championship

Het World Championship wordt in februari gehouden. Er zijn 16 deelnemers en een prijzenpot van 1 miljoen dollar. Een serieuze zaak.

Zeven spelers zijn reeds gekwalificeerd: Wereldkampioen 2018 Javier Dominguez en de winnaars van eerdere MC’s dit jaar (Autumn Burchett, Eli Loveman, Matias Leveratto, Thoralf Severin, Jean-Emmanuel Depraz en Ondřej Stráský)

De overige 9 plekken zijn na dit weekend bekend:

 • De winnaar van dit weekend
 • De top 4 van de MPL in Mythic Points
 • De top 4 Challengers (niet-MPL) in Mythic Points

In zowel de MPL top als de Challenger top staan vrijwel allemaal andere namen dan de reeds gekwalificeerde spelers. Ondřej Stráský is de enige die al gekwalificeerd is bij de Challengers, dus het gaat om de vier beste overige spelers. Het lijstje bij de Challengers is dus verder hetzelfde als al hierboven al weergegeven:

Ranglijst Challengers voor World Championship kwalificatie

Luis Scott Vargas zit hier dus wederom op de wip, maar maakt hier nog een kleine kans. Zonder uitnodiging voor dit weekend kan hij echter alleen maar vanaf de zijlijn toekijken of hij wordt ingehaald.

High level Magic!

Er staat voor veel spelers veel op het spel. Reken maar dat dit voor spektakel gaat zorgen. Dankzij MTG Arena, het commentaarteam en de mooie add-ins die Twitch gebruikt (je kunt de kaarten lezen door er overheen te bewegen met je muis) hoef je niks van de hoogstaande plays te missen! Vanaf 18.00 uur gaan ze los op Twitch. Iedereen heel veel plezier gewenst!

Geef een reactie