MagicCon Amsterdam – 10 redenen om nu je ticket te kopen

MagicCon Amsterdam – 10 redenen om nu je ticket te kopen

Je hebt het vast wel op de verschillende social media voorbij zien komen: eind juni is MagicCon Amsterdam! Maar wat is het? En waarom zou je er naartoe willen? Hieronder vind je 10 redenen om nu je ticket voor MagicCon te kopen (en ok, misschien ook 1 of 2 om dat niet te doen).

 1. Het grootste Magic festival in Nederland ooit

Dit is geen Grand Prix. Dit is geen MagicFest. Dit is een MagicCon. Zaal na zaal na zaal vol met Magic. Om te zien, om te shoppen, om te ervaren en om te spelen. Om maar meteen de belangrijkste vraag uit de weg te ruimen: ja, je moet toegang betalen om binnen te komen. Maar dat doe je bij andere evenementen in de RAI ook. Dit soort dingen organiseren kost nu eenmaal veel geld.

MagicCon Amsterdam Poster
 1. Het is in de achtertuin

Er zijn dit jaar drie MagicCons. Drie. Over de hele wereld. Chicago, Amsterdam, Las Vegas. Dat is het. Las Vegas heeft een vaste stek op de kalender ondertussen in het najaar. Dit betekent dat er nog twee of drie andere locaties in een jaar mogelijk zijn. Waarschijnlijk is er eentje per jaar bestemd voor Europa. Er zijn veel plekken in Europa verder weg dan onze hoofdstad. Dus pak de trein of de auto en ga er heen. Deze kans krijg je niet snel weer.

 1. Bizarre toernooien

Het programma zit vol met spectaculaire toernooien. Met je getunede Modern deck de strijd aangaan voor een deel van 75.000 dollar? Kan. Met je vrienden een full box sealed toernooi spelen? Kan ook. Een draft spelen met een set van 15 jaar geleden? Check. Je laten meeslepen in the Un-Known Experience van Gavin Verhey en geen idee hebben wat er gaat gebeuren? Geen probleem. Pauper? Duel Commander? Standard? Legacy? Chaos draft? Het maakt niet uit wat je voorkeur heeft. Vrijwel alles is er.

 1. On-demand events, free-to-play area en casual commander

Met recente sets kun je je gedurende het hele weekend aanmelden voor een on-demand event. Dus je meldt je aan, en zodra er genoeg spelers zijn, start het event. De keuzes zijn onder andere:

 • Modern Horizons 3 draft (Swiss of Single Elimination)
 • Outlaws of Thunder Junction draft (Swiss)
 • Win-a-box single-elimination constructed (Standard, Pauper, Pioneer, Modern of Legacy) 
Modern Horizons 3

Er zijn zelfs competitieve (dus ja, met competitive rules enforcement level) on-demand single elimination Modern Horizons 3 draft met een Collector Boosterbox voor de winnaar.

Maar zonder een cent meer uit te geven dan je ticket om binnen te komen, kun je ook terecht in de free-to-play area en de Command Zone. Bij de Command Zone kun je aangeven naar wat voor type game je op zoek bent en wat voor power level je deck heeft, zodat je gematcht kan worden met like-minded spelers. Je kunt dus altijd Magic spelen, ook als je niet komt om prijzen te winnen.

Houd er wel rekening mee dat dit een gigantisch congres is. Het wordt druk. Voor sommige dingen (de meeste dingen?) zullen wachttijden zijn. Kom je alléén om Magic te spelen? Dan kun je misschien beter bij mensen thuis of in je lokale spellenwinkel afspreken. Het wordt een uniek weekend, met unieke events, maar neem de tijd. Wil je absoluut zeker zijn van Magic spelen zonder lange wachttijd? Koop dan een ticket voor een Scheduled Event. Deze gaan ergens in maart in de verkoop. Houd deze link in de gaten. 

MagicCon aerial
 1. Family Magic

Nieuw vanaf 2024 op MagicCons: Family Magic! Neem je kids gewoon lekker mee! Er is een speciale sectie waar je met je kroost Chandra kunt kleien (echt waar). De iets grotere kinderen kunnen tekentips krijgen van artiesten en je kunt zelfs samen met je kind een JumpStart toernooi spelen!

 1. Ontmoet de artists en andere Magic bekendheden

Er is een enorme Artist Alley, waar verschillende Magic artists beschikbaar zijn. Zij kunnen je kaarten signeren, sketches maken, hebben soms custom tokens en prints bij zich, etc… Natuurlijk moeten zij ook ergens van leven (naast dat een trip naar Amsterdam niet gratis is), dus voor een mooie signature wordt vanzelfsprekend wel een bijdrage gevraagd.

Rainbow signature

De MagicCons worden zeer groot opgezet en er zijn altijd een aantal afgevaardigden van Wizards of the Coast. Gavin Verhey heeft zoals gezegd zijn eigen evenement en er is een grote kans dat Mark Rosewater ook weer van de partij is (tenminste, hij was vorig jaar wel in Barcelona). 

De MagicCon is ook de locatie van Pro Tour Modern Horizons 3. Daar strijden zo’n 250 van de beste spelers ter wereld om een half miljoen aan prijzengeld. Je kunt tijdens het toernooi niet in dezelfde zaal kijken, maar er zullen vast wat spelers in het wild rondlopen. Er is op de zondag ook een Pro Tour watch party, waarbij je op schermen de actie kunt volgen. 

Je kunt ook genoeg mensen tegenkomen die je kunt kennen van verschillende social media. Dat is een mooi bruggetje naar het volgende punt:

 1. Geniet van panels en Shows

Gedurende het weekend zijn er verschillende panels over bijvoorbeeld het design van Magic, previews van nieuwe set, en presentaties over world building van recente sets. Daarnaast zijn er meestal live podcasts die je bij kunt wonen. Een van de hoogtepunten is waarschijnlijk Game Knights Live!. De bekende YouTubers gaan het podium op om de zaal live te vermaken.

 1. Unieke merchandise en promo’s

Voor elke MagicCon worden unieke promo’s gecreëerd die je kunt winnen, krijgen of kopen. 

Je kunt meedoen met de Secret Lair Showdown: vier Modern toernooien waarbij de top 8 kwalificeert voor het Secret Lair Showdown Championship op zondag. Elke deelnemer van een qualifier ontvangt een Spell Pierce promo; alle deelnemers van het Championship ontvangen een Murktide Regent, en de winnaar van het championship ontvangt de felbegeerde Dark Ritual!

Secret Lair Showdown Promo's

Bij de Merchandise stand zijn er speciale Amsterdam Swords to Plowshares kaarten te verkrijgen. Bij elke 138 euro besteed in één transactie ontvang je deze fantastische kaart. Waarom zo’n raar bedrag? Omdat het omgerekend ongeveer 150 dollar is, wat de drempel was bij de Amerikaanse MagicCons. 

Swords to Plowshares Amsterdam

In Chicago waren de wachttijden bij de merchandise stands erg lang. Dus bedenk voor jezelf of je die wachttijd de investering waard vindt.

Tevens is er een Secret Lair set te verkrijgen die uniek is voor dit event. Voor 44,95 zijn deze vijf kaarten van jou.

Secret Lair MagicCon Amsterdam Promo Buy
 1. Ons soort mensen is er =)

Hoe vaak heb je uitgelegd aan mensen wat Magic is en wat Magic zo leuk maakt? Hier hoeft dat niet. Dit is “The Gathering” in Magic: The Gathering. Duizenden mensen met dezelfde passie voor dit gekke spelletje als jij.

 1. Het. Zal. Uitverkopen.

MagicCon Chicago was uitverkocht. Dagkaarten, weekendkaarten, alles was op. Zelfs bijna alle ticketed events waren twee weken voor aanvang uitverkocht. Dus wil je gaan? Koop je kaarten. Wil je spelen? Koop een ticket voor een scheduled event. 

De On-Demand events waren in Chicago zo populair dat ze moeite hadden om iedereen een plek te geven. Op een gegeven moment hebben ze de aanmelding zelfs stilgelegd. Het is iets dat inherent is aan grote evenementen: als iedereen tegelijk iets wil, kan het voorkomen dat je de grenzen van je capaciteit overschrijdt. 

Als je ooit naar een concert bent geweest snap je dat het even duurt als duizenden mensen tegelijk hun jas willen halen of een drankje; maar bij Magic gaan de mensen vooraan in de rij een aantal uur een paar tafels bezet houden. Je doet als organisatie een inschatting hoeveel mensen dit willen doen gedurende de dag en huurt dure event-ruimte om dit mogelijk te maken, maar als het populairder blijkt dan verwacht wordt het schipperen. In Chicago hebben ze dit ervaren. Dat de ticketed events voor Amsterdam pas in maart ergens in de verkoop gaan zal niet voor niets zijn: door deze timing kunnen ze nog leren van Chicago en eventueel hun organisatie, waar mogelijk binnen de gehuurde ruimte, aanpassen. Hopelijk zal dit in Amsterdam weer iets minder een probleem zijn.

Admit One

Ik zie jullie daar

Ik ben er in ieder geval alle drie de dagen bij en zie er heel erg naar uit! Wie van jullie ga ik daar zien? 

Meer informatie en de ticketverkoop vind je hier.

Game on!