GP Stockholm: magere prijzenpot voor Nederland

GP Stockholm: magere prijzenpot voor Nederland

Grand Prix Stockholm zal niet de boeken in gaan als de meest succesvolle Europese Grand Prix voor de Nederlanders dit jaar. Desalniettemin mogen twee landgenoten een top 64 finish bijschrijven. Grote afwezige was Charly Traarbach, die zijn deelname moest afzeggen vanwege een ongeluk waarbij hij ernstige brandwonden opliep.

Toon Fokkema mag zich dit weekend de beste Nederlander in het Modern formaat noemen. Hij behaalde met zijn Spirits deck 33 match-punten, wat resulteerde in een mooie 42e plaats en zijn eerste prijzen- en pro-points finish!
Als je naar pure match-wins kijkt had Sander van Herwaarden eigenlijk nog een íets succesvollere tweede dag dan Toon; hij wist vijf van de zeven ronden te winnen ten opzichte van de vier van Toon. Echter, vroege overwinningen zijn over het algemeen beter voor de tie-breakers. Vandaar dat hij met hetzelfde aantal van 33 match punten nog nét in de prijzen viel op de 63e plek.

Raymond Veenis en Wouter Noordzij pakten beide nog een pro point, maar daar houdt de Nederlandse winnaarslijst helaas al op. Ook Thomas Hendriks was niet succesvol en was de eerste Nederlander buiten de pro-punten op een 155e plaats. Hij wist de helft van zijn twaalf ronden te winnen (na zijn drie byes), om op 27 punten uit te komen.

Final ranking Nederlanders op GP Stockholm

Charly Traarbach had zich ingeschreven voor het hoofdtoernooi, maar moest zijn geld terugvragen bij de organisatie. De mede-oprichter van de Dutch Open Series was afgelopen week op de Dutch Open Weekender ook al afwezig omdat hij in de week ervoor ernstig gewond raakte. Een ongeluk met een gasfles in een food truck had serieuze brandwonden tot gevolg.

Tweet Charly Traarbach

Vorig weekend deed een grote beterschapskaart de ronde die massaal werd getekend. Hopelijk zijn alle betrokkenen snel weer op de been en in staat om hun oude leven weer op te pakken!

De volgende Europese Grand Prix is over ruim een maand in Lille. Het formaat is Standard. Vlak na de rotatie op 5 oktober wordt dat een interessant toernooi! Voor meer informatie, kijk op de event-pagina van CFB.

Geef een reactie