GP Lille: Marco Hoonderd hoogst geklasseerde Nederlander na dag 1

GP Lille: Marco Hoonderd hoogst geklasseerde Nederlander na dag 1

Standard is helemaal terug! Het main event op Grand Prix Lille telde dit weekend bij aanvang 1338 deelnemers. De organisatie had op het laatste moment nog de capaciteit opgehoogd met 200 plaatsen om maximaal 1400 deelnemers te kunnen faciliteren. Het is het eerste grote Standard toernooi na de rotatie en veel mensen zijn enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die Standard te bieden heeft.

GP Lille Playmat

Er zijn 108 Nederlanders dit weekend afgereisd naar Lille om deel te nemen aan het Main Event. Eénendertig van hen mochten hun decks al in de eerste ronde gaan schudden. De overige Nederlandse deelnemers hadden één of twee byes.

Team Hoorn

Team Hoorn gesponsord door de Spellenhoorn deed vandaag goede zaken. Marco Hoonderd voert de Nederlandse lijst aan met een 7-1 record en de beste weerstand. Zijn teamgenoot Pieter Keuning vinden we als vierde Nederlander terug op de ranking met hetzelfde record. Beide spelers hebben Blue-Red Phoenix meegenomen naar het toernooi en hebben de lijst aangevuld met wat ‘secret-tech’.

Arclight Phoenix

“Het deck speelde echt belachelijk. Ik verloor alleen van Jeskai Control omdat ik toen geen Arclight Phoenixen kon vinden, al maakte ik ook een paar foutjes.” – aldus Marco Hoonderd

Aangezien ze morgen ook nog wat tegenstanders hopen te verrassen, zal ik de complete decklijst morgenmiddag aan dit artikel toevoegen.

Hopelijk zorgen we ervoor dat het na morgen ook nog een interessant stuk is.

Vast wel Marco. Veel succes gewenst! Edit: lees de resultaten van Marco op dag 2 en bekijk de complete decklijst hier.

21 punten

Naast Marco Hoonderd en Pieter Keuning zijn er nog twee Nederlanders met een 7-1 record:

  • De beste “rookie” van het veld is Rick ter Horst. Volgens mijn statistieken heeft hij voor dit weekend nog nooit deelgenomen aan een Grand Prix. Hij moest zonder byes het toernooi starten, in tegenstelling tot Marco en Pieter, die respectievelijk één en twee byes hadden. Een zeer mooie prestatie!
  • Jasper Otte heeft nog de mogelijkheid zijn 10-3 finish op GP Warschau (Ixalan Standard) te verbeteren. Ook toen begon hij dag 1 op een 7-1 record.

Pro Match-ups

Dave Weijgertse mocht zich in de zevende ronde melden in de Feature Match Area en zijn Boros Frenzy deck testen tegen Pro Tour winnaar en ‘control’-expert Guillaume Wafo-Tapa. Dat liep helaas niet erg goed af voor Dave. De Studio Magic Podcast host wist echter de schade op de rest van de dag beperkt te houden. Met 18 match-punten mag hij terugkomen op dag 2. In ronde vijf had Wafo-Tapa al afgerekend met Hylco Worm, die helaas met een 5-3 record dag twee niet zou halen.

Henk Lucassen had ook een pittige match-up in ronde 7. Niemand minder dan Gabriel Nassif zat klaar om de landgenoot van 20 naar 0 te jagen. Henk wist er wel nog een game uit te slepen, maar uiteindelijk trok Gabriel aan het langste eind. Het is geen schande om te verliezen van iemand met negen(!) keer een Pro Tour top 8 achter zijn naam. Ook Henk wist op de rest van de dag in totaal zes wins te verzamelen en zien we terug op dag 2.

Stand

Hieronder vind je de complete lijst van de 28 Nederlandse deelnemers met een 6-3 record of beter die door gaan naar dag 2.

Stand GP Lille dag 1

Morgen worden er nog zeven ronden Standard gespeeld, gevolgd door een top 8. De Grand Prix is live te volgen vanaf 9.00 uur ’s ochtends op het officiële Magic Twitch kanaal.

Geef een reactie