This is a repeating event

FNM Pioneer en Boosterdraft @MU

fri03jan19:30fri23:00FNM Pioneer en Boosterdraft @MUFormatDraft,PioneerRules Enforcement LevelRegular Event Organized ByMagic UnitedMagic United, Rotterdam, Bergweg 41D, 3037 EA Rotterdam

Event Details

Iedere vrijdagavond worden er 2 toernooien georganiseerd bij ons in de winkel. De formaten, vanaf januari 2020, zijn Pioneer en Boosterdraft. Hieronder vind je uitleg over de verschillende formaten:

 

Pioneer

Je neemt een Pioneer-legal deck mee met minimaal 60 kaarten en maximaal 15 kaarten sideboard. Hiermee ga je maximaal 4 rondes spelen. Iedere ronde is best of 3 dus als je 2 games gewonnen hebt heb je de match gewonnen. Na iedere game mag je sideboarden om je deck beter te maken tegen je tegenstander. De kosten zijn € 6,- en per speler gaan er 1,5 booster van de meest recente set in de prijzenpot (rounded up bij een oneven aantal spelers). Ook gaan er promo boosters van de meest recente Magic Set in de prijzenpot. De winnaar krijgt sowieso een promo booster en de rest word random verdeeld. In het geval van een gedeelde eerste plaats krijgen alle spelers die gedeeld eerste staan een promo booster en word de rest random verdeeld.

Een overzicht van alle toegestane sets en de huidige banlist vind je hier

 

Boosterdraft

Bij een boosterdraft krijg je van de winkel 3 boosters. Zodra het draften begint maak je de eerste booster open (non-foil basic land en token worden er uit gehaald) en kies je 1 kaart die je dicht voor je neerlegt. De rest van de booster geef je door naar de persoon links van je. Zo krijg je dus weer een booster ook van rechts waar 1 kaart uit is. Nu haal jij daar ook weer 1 kaart uit en dit gaat door totdat de booster compleet is opgedraft. Dan word de tweede booster geopend en dit volgt hetzelfde principe alleen gaan de boosters dit maal naar rechts. Bij de derde booster gaan ze wederom naar links. Tijdens het draften mag je naar de gedrafte kaarten kijken die je voor je hebt liggen. Na het draften ga je van deze gedrafte kaarten een deck bouwen van tenminste 40 kaarten. Dit is inclusief basic land en indien je zelf geen basic land bij je hebt kun je dit gewoon van de winkel lenen. Een standaard vuistregel voor kaarten/land -ratio is 23/17. Alles wat je niet speelt is automatisch je sideboard. Nu ga je 3 rondes spelen met je draftdeck. Iedere ronde is best of 3 dus als je 2 games gewonnen hebt heb je de match gewonnen. Na iedere game mag je sideboarden om je deck beter te maken tegen je tegenstander. Per gewonnen ronde verdien je 1 booster. Ook als je van de Bye wint. Een draw levert geen booster op

Ook gaan er promo boosters van de meest recente Magic Set in de prijzenpot. De winnaar krijgt sowieso een promo booster en de rest word random verdeeld. In het geval van een gedeelde eerste plaats krijgen alle spelers die gedeeld eerste staan een promo booster en word de rest random verdeeld.

Alles wat je hebt gedraft mag je houden.

Een boosterdraft kost € 15,-

Organizer

Magic United

info@magicunited.nl

Learn More

Time

(Friday) 19:30 - 23:00

Location

Magic United, Rotterdam

Bergweg 41D, 3037 EA Rotterdam