2019 Mythic Championship I – Moeizame eerste dag drukt Nederlandse eindscore

2019 Mythic Championship I – Moeizame eerste dag drukt Nederlandse eindscore

De Pro Tours zijn dit jaar omgedoopt tot Mythic Championship. De eerste versie was afgelopen weekend in Cleveland in de Verenigde Staten.

Magic Pro League

MagicFest

Vanaf dit jaar worden Mythic Championships gehouden tijdens een MagicFest. Dit betekent dat er in hetzelfde weekend een Grand Prix op de locatie wordt georganiseerd. Het Mythic Championship start altijd op vrijdag. Elke speler die na de eerste acht ronden vier of meer keer gewonnen heeft, mag terugkomen op de tweede dag. Mocht je dat niet halen, heb je dus de mogelijkheid om deel te nemen aan de Grand Prix.

Zes gekwalificeerde Nederlanders zijn naar Cleveland afgereisd om deel te nemen aan het eerste $500.000,- toernooi van het jaar. Drie van hen (Jelger Wiegersma, Frank Karsten en Jelco Bodewes), bereikten dag twee. De overige drie (Bram Snepvangers, die op Pro Tour Guilds of Ravnica afgelopen november nog een fantastische 18e plaats wist te behalen; Thijs van der Meer en Thomas Hendriks) werden uitgeschakeld en konden hun geluk gaan beproeven in de Grand Prix op zaterdag.

Dag 2

De tweede dag verliep voor Jelco Bodewes en Frank Karsten voorspoedig. Jelco wist in acht ronden een 6-2 record neer te zetten en Frank wist vijf ronden te winnen. Jelger, die nog bovenaan de Nederlandse ranglijst stond op de eerste dag, moest genoegen nemen met een 3-5 record.

Helaas kwamen de heren door de score op de eerste dag toch te kort om wat grotere prijzen in ontvangst te mogen nemen. Ook de drie Grand Prix deelnemers gingen met “lege” handen naar huis; geen van hen haalde de tweede dag van dat toernooi.

Eindstand

De eindstand van 2019 Mythic Championship I is als volgt:

Het volgende Tabletop Mythic Championship is in Londen van 26-28 april. Het formaat is War of the Spark draft en Modern. Op het toernooi wordt een nieuwe mulligan regel getest. Lees daar alles over op de site van Wizards.

Geef een reactie