Ravnica Allegiance in Standard: Dinosaurs, Goblins & Lady Gaga

Ravnica Allegiance in Standard: Dinosaurs, Goblins & Lady Gaga

Ravnica Allegiance previews zijn in volle gang. Vanaf 17 januari is de set beschikbaar op MTG Arena. 19 & 20 januari zijn de prereleases georganiseerd door de lokale spellenwinkels (er staan er een aantal op de kalender). Vanaf 25 januari is de set overal verkrijgbaar.

De set bevat de vijf guilds (twee-kleuren-combinaties) die ontbraken in Guilds of Ravnica:

Ravnica Allegiance

Azorius
Rakdos
Gruul
Simic
Orzhov

Het mooie aan Magic is dat er met elke set nieuwe kaarten uitkomen, die op een interessante manier samenwerken met reeds bestaande kaarten. Dit kan zijn met recente sets, om interessante mogelijkheden te creëren in het Standard formaat. Soms gaat dit verder terug, om mooie combinaties te maken voor Modern, Legacy of bijvoorbeeld Commander.

Vandaag kijken we naar Standard en dan vooral naar Rakdos Legendary Creature: Judith, the Scourge Diva.

Lady Gaga & the Dinosaurs

De wereld van Ixalan is nog negen maanden legaal in Standard. De set is gebouwd rond de verschillende tribes: Merfolk, Vampires, Pirates en Dinosaurs. Die laatste leek potentie te hebben, maar schoot elke keer net tekort om een vast plekje tussen de competitieve decks te bemachtigen. Verwacht geen dinosaurussen in de straten van Ravnica, maar wie weet zijn er een aantal kaarten die de interactie met de diersoort kunnen verbeteren?

De Enrage mechanic van de Dinosaurs triggered als de Dinosaur schade ontvangt. Zowel Judith, the Scourge Diva (door Bryan Gottlieb bestempeld als “Lady Gaga”) en Skarrgan Hellkite kunnen herhaaldelijk damage doen aan “any target”. De meeste creatures in het huidige Standard die schade kunnen doen aan andere creatures moeten zichzelf daarvoor sacrificen, of zijn op zichzelf gewoon niet zo heel goed.

Judith en Skarrgan Hellkite hebben dit probleem niet. Judith is nog steeds een semi-'Lord' voor al je andere creatures en geeft een opening voor allerlei sacrifice ideetjes. De draak is op zichzelf een 5 mana 5/5 flyer (als je de counter wilt om de ability te activeren). In deze context kun je de haste ability als backup gebruiken, en het Dragon creature type heeft voordelen in combinatie met Sarkhan, Fireblood.


Drie kleuren mana voor sommige van deze combinatie, zeker met een dubbele kleur in de casting cost, geeft wellicht wat uitdagingen. Misschien dat we voor Judith ook kunnen kijken naar een andere tribe: Goblins!

Lady Gaga & the Goblins

Waarom schieten op je eigen creatures voor een klein voordeel, als je ook kunt schieten om de game te winnen? Schiet zoveel je wilt met de volgende vijf team-leden:


Hoeveel kaarten? Ja, vijf stuks. Met Goblin Warchief kost Squee, the Immortal nog maar . Met Skirk Prospector kun je ‘m sacrificen voor en schiet je 1 damage op je tegenstander met Judith, the Scourge Diva. Als je Squee weer cast met de mana van Skirk en een extra , krijg je een counter op je Runaway Steam-Kin. Zolang je dus landjes kunt tappen om Squee net zo vaak te casten totdat je de terug krijgt van de Runaway Steam-Kin, kun je oneindig damage schieten op je tegenstander. Als je de combo pas instart als er al drie counters op liggen, heb je dus niet eens extra mana nodig.

Maar hoe verkrijg je een vijf-kaarten-combo, behalve in Magical Christmas Land? Al sinds het uitkomen van Guilds of Ravnica proberen spelers deze kaart te breken:

Het voordeel van de onderdelen van de combo is dat hij bestaat uit één 1-drop, één 2-drop en drie 3-drops. Dat betekent dat je met Gruesome Menagerie er drie vanuit de graveyard in het spel kunt leggen!

Is er ruimte voor een agressief Goblin deck die creatures trade en een gevaarlijke end-game heeft? De tijd zal het leren!

Ben je zelf al mooie combinaties voor Standard tegengekomen? Laat je reactie achter!

Geef een reactie